Våra egna nyheter om havet

• Forskare: Förbjud bly i återvunnen PVC 2020-02-12 Forskare vid Stockholms universitet uppmanar EU-parlamentet att rösta nej till förslaget att tillåta bly i återvunnen PVC. Hör professor Christina Rudén förklara varför och läs forskarnas brev till EU-parlamentarikerna.
  • Havsmiljöinstitutets miljöpris 2020, Foto: Patric Borén, Båtbranschens Riksförbund Miljöpris till Havsmiljöinstitutet 2020-01-31 Havsmiljöinstitutet får Sweboats miljöpris 2020. Båtbranchens Riksförbund vill genom detta uppmuntra till mer forskning och arbete med att sprida kunskap om fritidsbåtars miljöpåverkan.
  • Temadagar om Östersjöns framtid på Skansen. Foto: Lisa Bergqvist Östersjöns framtid 2020-02-04 Kommer det att gå att bada i Östersjön om 30 år? Kommer vi att kunna äta mat från Östersjön? Vad behöver vi göra idag – och vad är faktiskt möjligt? Ett unikt tillfälle för gymnasieelever att träffa experter och forskare på Skansen.
  • Jättestudie om samproducerad kunskap 2020-02-11 För att hitta lösningar på dagens komplexa miljöproblem måste forskare samarbeta med de personer som berörs. I en stor internationell studie som idag publicerats i Nature Sustainability slår forskarna fast fyra viktiga principer för hur sådant samarbete bör gå till.

Universitetets nyheter om havet

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vi samlar och förmedlar användbar kunskap om Östersjön till rätt plats i samhället.

Havsnyheter från Stockholms universitet

Våra nyhetsbrev innehåller både nyheter om vår egen verksamhet och om annan marin verksamhet vid Stockholms universitet. Här visas de senaste: