Profiles

Susanne Kratzer

Susanne Kratzer

Forskare, Docent

View page in English
Arbetar vid Institutionen för ekologi miljö och botanik
Telefon 08-16 10 59
E-post susanne.kratzer@su.se
Besöksadress Svante Arrhenius väg 20 A
Rum N 254
Postadress Institutionen för ekologi miljö och botanik 106 91 Stockholm

Om mig

Min vetenskapliga bakgrund är i biologi och marinbiologi (tyskt Diplom och Mastersarbete i School of Ocean Sciences, University of Wales, Bangor, norra Wales), och biologisk oceanografi (PhD, School of Ocean Sciences).
 
Jag har forskat på SU sedan sept 1997. Under 2005-2008  var jag forskarassistent i marin fjärranalys finansierad av Rymdstyrelsen. I oktober 2008 blev jag docent i marin ekologi. Jag samarbetar med NASA och ESA och har varit projektledare i många nationella och internationella projekt.
Jag undervisar marin fjärranalys och bio-optik på grundläggande, masters- och forskarnivå vid Stockholms universitet och KTH. Jag var också gästföreläsare på Erasmus Mundus masterskurs om Vatten- och kustförvaltning 2005-2010 (University of Algarve, Faro och Plymouth University). Under 2008-2016 var jag huvudkoordinator för det nordiska nätverket Nordic Network for Baltic Remote Sensing och samordnade forskarutbildning och vetenskapliga workshops för nätverket.

Jag har också bidragit till att göra ett filmavsnitt The Colour of the Baltic Sea (Östersjöns färg) i filmen:  The Science of Ocean Colour, regisserad och filmad av Dr. Roland Doerffer.

Jag är också nationell rådgivare inom ämnet bio-optik och yrkesutbildar i bio-optiska mätningar till de svenska övervakningsgrupperna (SMHI, GU, UU, SU). Projektet finansieras av Havs- och vattenmyndigheten.

 

Senast uppdaterad: 19 januari 2021

Bokmärk och dela Tipsa