Satsa på friskfaktorer i arbetslivet!

Uppdaterad: Föreningen Suntarbetsliv har tagit fram en kort video om 8 olika friskfaktorer som kan göra att medarbetare mår bra och att sjukfrånvaron hålls nere på en arbetsplats. Professor Petra Lindfors medverkar i filmen. Nu med länk till en film om hur man följer upp arbetet med friskfaktorer.

Forskare har kommit fram till ett antal friskfaktorer eller tillstånd i en organisation som bidrar till god arbetsmiljö. När de används aktivt, systematiskt och långsiktigt finns stor chans att vi mår bra, presterar väl och att sjukfrånvaron minskar.

Friskfaktorer. Bild från videon på www.suntarbetsliv.se
Friskfaktorer. Bild från videon på www.suntarbetsliv.se

Suntarbetsliv är en ideell förening som drivs gemensamt av de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona. De har tagit fram en video som presenterar friskfaktorerna. Forskningen representeras i filmen av Petra Lindfors, professor i arbets- och organisationspsykologi.

Läs mer och se filmen

 

Uppdatering: Hur följer man upp arbetet med friskfaktorer?

Lär dig mer om hur man kan hålla i och följa upp arbetet med friskfaktorer på arbetsplatsen. Suntarbetslivs experter – bland andra Petra Lindfors – ger exempel på effekter av friskfaktorarbete och hur det kan mätas.

Studio Friskfaktor


Läs mer om Petra Lindfors