Kursen ges varje termin med sista ansökningsdagar 15 april och 15 oktober.

Kursbeskrivning

Spanska I i Spanien ger dig de nödvändiga grunderna för att behärska det spanska språket samtidigt som du får en bred orientering i Spaniens och Spanskamerikas historia, samhälle och kultur. Du läser också ett urval modern spanskspråkig litteratur och diskuterar aktuella ämnen.

Förutom föreläsningar och genomgångar får du rikligt med praktik under kursens gång, och övar på så sätt kontinuerligt upp din muntliga och skriftliga färdighet. Dessutom har du utmärkta möjligheter att på plats förkovra din spanska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena.
Kursens innehåll motsvarar Spanska I, 30 hp på Stockholms universitet. Avslutad kurs ger behörighet till Spanska II.

Skolan

Från och med HT2019 kommer Spanska I i Spanien, 30 hp, att ges på Malaca Instituto i Málaga: Malaca Instituto 

Malaca Instituto är en internationell språkskola som grundades 1971 och som undervisar spanska som främmande språk till studenter från världens alla hörn. Skolan arrangerar även  specialiserade kurser riktade till lärare i spanska. Alla lärare har spanska som modersmål och har stor erfarenhet av att undervisa i spanska som främmande språk. 

Skolan är belägen strax utanför Málaga i området Cerrado de Calderón nära strandpromenaden Pedregalejo. Med buss tar man sig in till Málagas historiska centrum på ca 15 minuter.

Undervisningen erbjuds på skolans eget campus. Där kan man också sitta och studera på en utav terrasserna, eller njuta en kaffe eller en måltid i baren.

Boende

Skolan erbjuder möjlighet till boende på campus samt samordnar boende hos värdfamilj eller i delad lägenhet. Information om boende skickas till antagna vid urval 1. Du bör då kontakta skolan så snart som möjligt om du vill få hjälp med bostad.

För allmän information om våra utlandskurser, se: Utlandskurser

För mer information om Spanska I i Spanien (behörighet, kursinnehåll, anmälan, m.m.), se:

Kursplan & anmälan

H19 Schema Stkh | Kursplan och anmälan  | Lärplattform: Athena
Horarios_Schema H19 (123 Kb)

V20 Schema Stkhm | Kursplan och anmälan | Lärplattform: Athena

Horarios - Schema V20 (228 Kb)