Antalet studenter som studerar nederländska språket och dess litteratur vid universitetet har sjunkit kraftigt i Nederländerna och - om än i mindre utsträckning - i den nederländsktalande delen av Belgien. Reglindis De Ridder, forskare vid Avdelningen för nederländska, betonar vikten av vetenskapen om det nederländska språket och dess litteratur samt språkstudier i allmänhet i ett debattinlägg för den flamländska kvalitetstidning De Standaard (medförfattare Miet Ooms). Det finns många yrken inom olika sektorer (kommunikation, kreativt skrivande, utbildning, språk och språkteknologi) som drar stor nytta av medarbetare med sådan expertis.

Läs debattinlägget på De Standaards webbsida. (på nederländska, publicerad 2019-02-27).