Kaffekopp, block och penna
Foto: Pixabay. com

Vad är ett språkcafé?

På ett språkcafé får du öva språk och kulturell förståelse under en fika med andra som vill lära sig eller kan målspråket. Språkstudions språkcaféer leds av studenter som har det aktuella språket som modersmål. De här studentera är inte språklärare, utan vanliga vänliga studenter som ger dig möjlighet att tala och lyssna på ditt målspråk under avslappnade former. Språkcaféerna fungerar både för att förvärva nya och upprätthålla befintliga språkkunskaper. 

Vem får delta?

Alla studenter och anställda vid Stockholms universitet, universitet inom CIVIS-alliansen samt våra partneruniversitet UNAM i Mexico, HUFS i Sydkorea, Osaka University och Leipzig University är välkomna att delta. Du kan delta spontant eller regelbundet. Språkcaféerna är ett komplement till dina övriga studier och du får inga högskolepoäng för att delta.  Uppgifterna om att just du närvarat vid ett särskilt café sparas inte.

Möteplats

Leende kvinna med ipad.
Foto: Pixabay.com

Under våren 2021 hålls alla våra språkcaféer digitalt via e-mötestjänsten Zoom på grund av coronapandemin. Vi kan tyvärr inte erbjuda digitalt fika, så gör gärna en egen kopp 🍵☕️🥛 ! För att besöka våra digitala språkcaféer behöver du ladda ner Zoom och ha mikrofon och kamera på. Använd gärna headset. Länken till caférummet kommer att finnas här några dagar innan caféerna börjar igen.

Mötesrummet öppnas ca 10 minuter innan cafét börjar. Du kommer först till ett väntrum. Vi släpper in en person åt gången och stämmer av ditt namn och det språkcafé du vill besöka. Är du student eller anställd vid SU, kom ihåg ditt SU-id. Är du student eller anställd vid universiteten inom CIVIS, vis UNAM, HUFS, Osaka universitet eller Leipzigs universitet, mejla från din officiella universitetsadress till info@sprakstudion.su.se för att registrera dig för vårens språkkcaféer.

Schema och språkutbud

Språkcaféerna startar för våren den 1 februari 2021. Varje språk kommer att vara schemalagt en eller två timmar per vecka. Vi rekryterar just nu cafékoordinatorer i så många språk som möjligt, och ser med spänning fram emot vilka språk vi kommer att kunna erbjuda i vår. Schemat nedan är från hösten 2020, och vi hoppas på ett minst lika rikt utbud den här terminen. Är du intresserad av att koordinera ett språkcafé på ditt eller dina modersmål? Läs mer om rollen som koordinator här och anmäl dig till vårens informationsträff! Om du inte har möjlighet att delta i träffen men är intresserad av att engagera dig som språkcafékoordinator är du varmt välkommen att höra av dig till oss via mejl

Språkcaféschema HT-20.