Baltic Breakfast: Julmatens påverkan på Östersjön
2018.12.19: Årets sista frukost samlade många intresserade för att höra tre forskare berätta om hur julmaten påverkar Östersjön.
På Baltic Breakfast den 19 december diskuterades miljöaspekter av olika maträtter på julbordet. Hur påverkas till exempels Östersjön av produktionen av animalier som gris och kor? Hur ser ålbestånden i Östersjön ut idag? Och hur lämpligt år det egentligen att äta lax?
Ta del av forskarnas presentationer
Patrik Henriksson, forskare, Beijerinstitutet, WorldFish och Stockholms universitets Resilienscentre:
Ökad produktion och konsumtion av hållbar sjömat i Sverige (19400 Kb)
Henrik Svedäng, forskare, Stockholms universitets Östersjöcentrum:
Ålarna är på väg att försvinna (1940 Kb)
Annika Svanbäck, forskare, Stockholms universitets Östersjöcentrum:
Se filmen från denna Baltic Breakfast
Senast uppdaterad: 4 april 2022
Sidansvarig: Östersjöcentrum