Tarfala Nyheter februari 2023

Tarfala Nyheter februari 2023

Tarfala Nymåne
Tarfala Nymåne
 


Ansökan öppen - stipendium för masterstudenter vid Tarfala forskningsstation

Välkommen att ansöka om stipendium för masterstudenter vid TRS! Vid TRS kan du undersöka svenska alpina och glaciala miljöer, förändringar som orsakas av att glaciärerna drar sig tillbaka, hur dessa förändringar påverkar ekosystem och människor, och mycket mer. Stipendiesumman är 20 000 kronor och ska användas för att täcka fältarbete i samband med din masteruppsats, såsom resor till och från TRS, boende på TRS och eventuellt ytterligare kostnader för fältarbete. Sista ansökningsdag är den 28 februari 2023.
Läs mer och ansök

 


Nytt samarbete med STF Kebnekaise fjällstation

I år inleder TRS ett nytt samarbete, finansierat av Formas, med STF Kebnekaise fjällstation. Tillsammans med STF erbjuder vi en bokningsbar aktivitet för turister som vill ha en lärorik och spännande dag. STFs guider kommer att ta med besökarna upp till Tarfaladalen från Kebnekaise fjällstation. På TRS välkomnar våra forskare dem med en interaktiv föreläsning om vår forskning, glaciärer och deras betydelse för klimat och miljö.
Läs mer

 


Ny populärvetenskaplig kurs för fjälledare

En annan spännande nyhet för 2023 är vår nya 3-dagars kurs för fjälledare. Detta är en populärvetenskaplig kurs för fjällledare och andra guider som arbetar i svenska fjällområden och som vill lära sig mer om klimat- och glaciärforskning och föra denna kunskap vidare genom sitt arbete som guider. Kursen ger deltagarna grundläggande kunskaper i klimatologi, naturgeografi och TRS pågående forskningsprogram och finansieras av Formas.

 


Sommarpersonal vid TRS - jobbannonser ute snart

För sommarsäsongen 2023 anställer vi fältassistenter, en kock och en stationsassistent.
 

 

Forskare och kurser: Välkommen att ansöka om din vistelse

Vill du komma till TRS i år? Då är det hög tid att börja planera. Stationen är öppen från slutet av mars till början av maj och från slutet av juni till mitten av september.
Läs mer och boka ditt besök