Stockholms universitet logo, länk till startsida

Studentambassadör – ett flexibelt och meriterande extrajobb

Studentambassadörerna är en viktig del i universitetets rekryteringsarbete, som representanter för universitetet och förebilder för gymnasieelever. Det är ett flexibelt, meriterande och avlönat extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier.

Inspirera och informera elever

Som studentambassadör inspirerar du till universitetsstudier genom att dela med dig av dina egna erfarenheter av utbildningsval, studier och studentliv. Du informerar om universitetsstudier och Stockholms universitet samt svarar på frågor vid skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Du deltar även vid välkomstdagar för nya studenter och andra typer av event som även innebär en del praktiska uppgifter.

Studievägledare pratar med besökare på Öppet hus Foto: Niklas Björling

Socialt och givande extrajobb

Det är ett socialt och givande extrajobb där du får en god inblick i hur universitetet fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Uppdraget är avlönat.

Vi söker dig som:

  • är student vid Stockholms universitet (kurs eller program) och har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.


Förberedande utbildning

Alla studentambassadörer genomgår en obligatorisk heldagsutbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om våra utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd- och servicefunktioner. Du får också träffa studentambassadörer som arbetat en tid och som delar med sig av sina erfarenheter. 


Rekrytering av studentambassadörer

Rekrytering av studentambassadörer görs en gång per år och annonseras via universitetets olika kanaler. Den senaste rekryteringsperioden avslutades den 12 november 2019. När det är dags för nästa rekryteringsperiod informerar vi om det på denna sida så håll utkik här.


En studentambassadör berättar

Här kan du läsa en intervju med Lindona Hoti som berättar om vad uppdraget betytt för henne.

Möt studentambassadören Lindona


Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se

På denna sida