Stockholms universitet logo, länk till startsida

Studentambassadör – ett flexibelt och meriterande extrajobb

Studentambassadörerna är en viktig del i universitetets rekryteringsarbete, som representanter för universitetet och förebilder för gymnasieelever. Det är ett flexibelt, meriterande och avlönat extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier.

För närvarande sker de flesta av uppdragen digitalt. Rekrytering av studentambassadörer sker en gång om året. Nästa rekryteringsperiod äger rum hösten 2021 och mer information kommer då att publiceras här.


Inspirera och informera elever

Som studentambassadör inspirerar du till universitetsstudier genom att dela med dig av dina egna erfarenheter av utbildningsval, studier och studentliv. Du informerar om universitetsstudier och Stockholms universitet samt svarar på frågor vid skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Du deltar även vid välkomstdagar för nya studenter och andra typer av event som även innebär en del praktiska uppgifter.

En studentambassadör pratar med en besökare på Öppet hus. Foto: Niklas Björling

Socialt och givande extrajobb

Det är ett socialt och givande extrajobb där du får en god inblick i hur universitetet fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Uppdraget är avlönat.

Vi söker dig som:

  • är student vid Stockholms universitet (kurs eller program) och har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.


Förberedande utbildning

Alla studentambassadörer genomgår en obligatorisk heldagsutbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om våra utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd- och servicefunktioner. Du får också träffa studentambassadörer som arbetat en tid och som delar med sig av sina erfarenheter. 


En studentambassadör berättar

Vill du veta mer om hur det är att jobba extra som studentambassadör? Då kan intervjun med Emilia Nygård ge en inblick.

Läs intervjun med Emilia


Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se

På denna sida