Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangerar vi ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student, bland annat Välkomstdagen som bjuder på viktig information och praktiska tips inför din studietid.

Andra aktiviteter inkluderar guidade turer på campus, föreläsningar om studieteknik, introduktion till Biblioteket, speed friending med mera. Det finns även en hel del inspelat material att ta del av. Du hittar det mesta på sidan nedan. Vi önskar dig lycka till med dina studier hos oss.

 

Välkomstdagen 14 januari

Välkomstdagen för vårterminen 2022 ägde rum online den 14 januari kl. 12–16. Evenemanget arrangeras centralt av Studentavdelningen för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program.* En del av dagens innehåll som seminarieprogrammet och vår nya film på temat ny student vid SU går att ta del av i efterhand.

Gå till Välkomstdagen

*Information om din utbildning som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som blivit antagen till en lärarutbildning hittar din information på Ny lärarstudent.

 

Guidade turer på Frescati

Vill du bekanta dig med campus Frescati? Häng med på en 40 minuters guidad tur som tar dig med runt området och informerar om huvudbyggnaderna. Turerna går 17, 19 och 21 januari med start kl. 12 och kl. 13.

Anmäl dig till guidad tur

Ny student – häng med oss på Instagram!

Under vecka 3 kommer vi att fokusera på dig som är ny student på vår Instagramkanal. Följ oss redan nu på @stockholmuniversity för att inte missa det!

 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Inför terminsstart anordnade Särskilt pedagogiskt stöd en digital informationsträff den 11 januari och en digital tvådagarskurs den 12 och 13 januari. Missade du dessa tillfällen? Du kan då få information om vilket stöd som erbjuds för dig som är student och har en funktionsnedsättning genom att klicka på länken nedan.

Studera med funktionsnedsättning

 

Hur pluggar jag mest effektivt?

Ny på universitetet? Här får du några tips om hur du bäst klarar studierna. Egil och Kristina från Studie- och språkverkstaden leder dig rätt.

 

 

 

Övriga välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras även introduktionstillfällen av bland andra Biblioteket, Stockholms universitets studentkår (SUS) och Studie- och språkverkstaden. Läs mer om de olika evenemangen via länkarna nedan.

19/1: Speed Friending med SUS i Studenthuset

20/1: Upptäck biblioteket – din bästa studiekompis! (via Zoom)

20/1: Digital Speed Friending (via Zoom)

25/1: Speed Friending med SUS i Studenthuset

26/1 En kvart för dig som är ny student – öppen föreläsning (via Zoom)

27/1: Speed Friending med SUS i Studenthuset

17–23/1: Gratis träningsvecka i Frescatihallen med SSIF – Stockholms studenters idrottsförening

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

Vi vill även tipsa om vår ordlista med ord och begrepp i den akademiska världen. Vad är till exempel en alumn, en dekan och en doktor honoris causa? Ordlistan ger dig svar på det och mycket annat.

Ord och begrepp i universitetsvärlden

 

For international students

If you are a newly admitted international student there is a special Orientation Day for you on 18 January.

Read more about Orientation Day and Welcome Activities

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida