Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på plats på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. Programmet är frivilligt och riktar sig till alla nya studenter vid Stockholms universitet, oavsett ämne, kurs eller program*. Du hittar all information du behöver under bildspelet på den här sidan.

 

Välkomstdagen 25 augusti kl. 13–16

Välkomstdagen äger rum på campus Frescati fredagen innan terminen börjar och är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet består av mässa, guidade turer och sociala aktiviteter. På mässan i Aula Magna kan du träffa en mängd kår- och fakultetsföreningar för att ta reda på hur du kan leva ett aktivt och kul studentliv. Flera av universitetets studentstödjande enheter finns också på plats, bland annat biblioteket och Helpdesk.

*Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som är ny lärarstudent hittar din information här: Ny lärarstudent. 

 

Tidigare deltagare: “Försök vara med på allt du kan!”

Den 18 januari 2023 bjöds alla nya studenter in till en stor mässa i Aula Magna. Här kan du läsa ett reportage om evenemanget och se vad de medverkande tyckte.

Våga ta initiativ och börja prata med andra nya personer. De är kanske lika nervösa som du själv är.

Julia Hedengrahn, studentambassadör

Klara Kashani, Tindra Åkesdotter och Alva Ekholm.
Klara Kashani, Tindra Åkesdotter och Alva Ekholm besökte välkomstmässan i Aula Magna. Foto: Karin Persson
 

Digital introduktion för nya studenter

Under hela din tid som student erbjuds du olika former av stöd, både kopplat till dina studier och framtida karriär samt till din hälsa. I en rad korta filmer presenteras de olika stödfunktionerna för dig som är ny student.

[Länk till den digitala introduktionen kommer senare.]

 

Träffa våra studenter – studentpanel via Zoom

Hur lär man känna andra studenter? Behöver jag köpa all kurslitteratur? Hur är studentlivet? Som ny student har du säkert många funderingar. Träffa en studentpanel via Zoom och ställ alla dina frågor om livet som student vid Stockholms universitet!
Ingen föranmälan. Du ansluter genom att klicka på länkarna nedan.

Kille med laptop och hörlurar.
Foto: Niklas Björling

Vi använder e-mötesverktyget Zoom. Det kan köras med eller utan installation, men förbered dig gärna genom att ladda ned det i förväg!

  • Om du har hunnit skaffa universitetskonto hittar du instruktioner om Zoom på SU här.
  • Om du inte hunnit skaffa universitetskonto kan du ladda ned Zoom här. Observera att du som åhörare kommer att behöva fylla i namn och e-postadress då du ansluter till ett Zoom-rum under studentpanelen. 
     
 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. För dig som är ny student finns nedan tillfällen för att få mer information (länkar kommer):

  • Informationspass 22 augusti
  • Introduktionskurs ”Den goda starten” 23 och 24 augusti

Du hittar mer information om särskilt pedagogiskt stöd via länken nedan.

Studera med funktionsnedsättning

Studenter sitter med datorer och böcker och studerar.
Foto: Niklas Björling
 

Övriga välkomstaktiviteter

I samband med terminsstarten ordnas en rad andra välkomstaktiviteter med bland andra Biblioteket, Stockholms universitets studentkår och Studie- och språkverkstaden. Listan nedan uppdateras löpande.

28/8: Upptäck biblioteket – din bästa studiekompis!

30/8: Webbinarium: Upptäck biblioteket – din bästa studiekompis!

11-17/9 Öppet hus hos Stockholms Studenters IF (bokning av pass öppnar i augusti via ssif.goactivebooking.com)

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

 

Hitta hit

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen Universitetet bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Hitta till Aula Magna från stationen Universitetet (Google Maps)

Nya studenter går uppför trappan till Aula Magna.
Foto: Ingmarie Andersson
 

For new international students

If you are a newly admitted international student there are Welcome Activities specifically designed for you. Please see su.se/welcomeactivities.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida