Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student, bland annat Välkomstdagen den 26 augusti som bjuder på viktig information och praktiska tips inför din studietid.

Välkomstdagen riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som blivit antagen till en lärarutbildning hittar din information på Ny lärarstudent.

Ny student – häng med oss på Instagram!

Under vecka 34 kommer vi att fokusera på dig som är ny student på vår Instagramkanal. Följ oss redan nu för att inte missa det och allt annat som händer vid SU! @stockholmuniversity

 

Välkomstdagen 26 augusti

Höstens välkomstdag äger rum fredagen den 26 augusti – först digitalt här på webben kl. 10–12 och sedan på plats på campus Frescati med start kl. 12. Du hittar mer information om evenemanget via länken nedan.

Välkomstdagen 26 augusti – se programmet

Två studenter framför en dator på campus Albano.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Inför terminsstart erbjuder Särskilt pedagogiskt stöd ett digitalt informationspass den 23 augusti och en digital tvådagarskurs den 24 och 25 augusti för dig som är ny student och har en funktionsnedsättning. Läs mer och anmäl dig via länken nedan!

Läs mer om informationspass och introduktionskurs

 

Övriga välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras även en rad välkomstaktiviteter såsom introduktionstillfällen av bland andra Biblioteket och Studie- och språkverkstaden. Listan nedan uppdateras löpande.

26/8: Studentpubrunda med SUS

29/8: Guidad tur på Frescati

29/8: Studieteknik på universitetet — så gör du

30/8: Speed Friending med SUS

30/8: Upptäck Biblioteket – din bästa studiekompis

31/8: Guidad tur på Frescati

31/8: Studieteknik på universitetet — så gör du

1/9: Upptäck Biblioteket – din bästa studiekompis

6/9: Speed Friending med SUS

13/9: Speed Friending med SUS

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

 

For international students

If you are a newly admitted international student there is a special Orientation Day for you on 23 August between 12 noon and 2 pm.

Read more about Orientation Day and Welcome Activities

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida