Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student, bland annat Välkomstdagen som bjuder på viktig information och praktiska tips inför din studietid.

Välkomstdagen riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som blivit antagen till en lärarutbildning hittar din information på Ny lärarstudent.

 

Välkomstdagen 26 augusti

Höstens välkomstdag äger rum fredagen den 26 augusti – både på plats på campus Frescati och digitalt här på vår webb.

En tjej utanför Aula Magna på Välkomstdagen.
Foto: Niklas Björling

Digital introduktion: start kl. 10

På den här webbsidan kommer du att kunna lyssna till rektor Astrid Söderbergh Widding som hälsar välkommen kl. 10. Du kommer också kunna träffa en studentpanel via Zoom och ställa alla dina frågor om livet som student vid Stockholms universitet samt träffa Helpdesk för IT-relaterade frågor. De olika stödfunktioner som finns för dig som student presenteras i form av korta filmer på webbsidan. Det inspelade materialet kan du även ta del av i efterhand. Delta hemifrån eller online från campus!

Två studenter framför en dator på campus Albano.
Foto: Jens Olof Lasthein

Välkomstmässa, guidade turer, Speed Friending: start kl. 12

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till campus Frescati med en rad aktiviteter på plats med start kl. 12. Följ med på en guidad tur för att bekanta dig med universitetsområdet och delta på Speed Friending för att träffa andra nya studenter. Kl. 13-16 finns ett stort antal kår- och fakultetsföreningar på plats på Välkomstmässan i Aula Magna för att tipsa om hur du kan få ett kul och givande studentliv. På mässan finns även flera av universitetets studentstödjande enheter för att svara på dina frågor inför dina studier. 

Mässa för nya studenter utanför Aula Magna.
Foto: Rickard Kihlström

Du kommer att hitta all information på den här sidan.

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

Vi vill även tipsa om vår ordlista med ord och begrepp i den akademiska världen. Vad är till exempel en alumn, en dekan och en doktor honoris causa? Ordlistan ger dig svar på det och mycket annat.

Ord och begrepp i universitetsvärlden

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida