Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangerar vi ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student, bland annat Välkomstdagen som bjuder på viktig information och praktiska tips inför din studietid.

 

Välkomstdagen 14 januari

Välkomstdagen för vårterminen 2022 äger till största delen rum online på den här webbsidan. Det är ett evenemang som arrangeras centralt av Studentavdelningen för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program.* Dagen inleds med ett seminarieprogram kl. 12, därefter kan du träffa oss och våra studenter och ställa dina frågor via Zoom kl. 13–15. Vi avslutar med digital Speed Friending kl. 15–16. 

*Information om din utbildning som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som blivit antagen till en lärarutbildning hittar din information på Ny lärarstudent.

Ny student – häng med oss på Instagram!

Under vecka 3 kommer vi att fokusera på dig som är ny student på vår Instagramkanal. Följ oss redan nu på @stockholmuniversity för att inte missa det!

En grupp studenter med en glad tjej i täten går uppför en trappa.
Foto: Niklas Björling

 

Kl. 12–12.40 (ca): Seminarieprogram online

 

 

 

Seminarieprogrammets innehåll

  • Välkommen till Stockholms universitet, rektor Astrid Söderbergh Widding 
  • Stockholms universitets studentkår - för en studietid i världsklass
  • Kom igång med IT
  • Plugga effektivt med biblioteket
  • Stöd och service till studenter

 

Kl. 13–15: Träffa oss och ställ dina frågor via Zoom

Kl. 13–15 kan du träffa medarbetare från några av våra serviceenheter samt Stockholms universitets studentkår och studenter och ställa dina frågor via chatt. Se tider och programpunkter nedan.

Vi använder e-mötesverktyget Zoom. Det kan köras med eller utan installation, men förbered dig gärna genom att ladda ned det i förväg!

Om du har hunnit skaffa universitetskonto hittar du instruktioner om Zoom på SU här.

Om du inte hunnit skaffa universitetskonto kan du ladda ned Zoom här. Observera att du som åhörare kommer att behöva fylla i namn och e-postadress då du klickar på länken för respektive pass under Välkomstdagen.
 

Har du frågor om IT? Videochatta med Helpdesk!

Ta vara på möjligheten att videochatta med IT-avdelningens Helpdesk och få hjälp med dina IT-frågor direkt över videosamtal. Det går bra att ställa alla IT-relaterade frågor och om vi inte kan svara på något direkt under samtalet kommer vi att skapa ett ärende åt dig i stället. Du kan välja att få hjälp genom videosamtal eller genom att chatta.

[Länk publiceras senare]

Träffa våra studenter 

Som ny student har du säkert en hel del frågor och funderingar inför din studietid, inte bara kring den utbildning du ska börja, utan också om hur det är att vara student vid Stockholms universitet? Passa på att fråga våra studenter och ta del av deras tips, de minns mycket väl hur det var när de började plugga.

[Länk publiceras senare]

Drop in-vägledning med studie- och karriärvägledare via Zoom

Vid Stockholms universitet finns både centrala studievägledare för hela universitetet och specialiserade vägledare vid varje institution. Våra centrala studievägledare finns tillgängliga för frågor som: Hur kan jag kombinera kurser för att bygga ihop en egen examen? Hur kan jag bygga på och komplettera mina tidigare studier? Jag har börjat en utbildning men känner att jag vill byta inriktning. 

Till su.se/studievägledning

Studie- och språkverkstaden träffar varje år tusentals studenter som undrar saker som: Hur skriver man akademiskt? Hur gör man för att läsa effektivt? Ställ dina frågor direkt till våra språkverkstadspedagoger.

[Länk publiceras senare]

Undrar du hur du får tag på din kurslitteratur, hur biblioteket funkar nu i pandemitider och hur vi kan hjälpa dig på distans? Biblioteket ger dig svar.

[Länk publiceras senare]

Studentstöd på Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för studenter med varaktiga funktionsnedsättningar. Vi berättar bland annat om hur du gör en ansökan samt om de vanligaste stödåtgärderna. I slutet av passet har du möjlighet att ställa dina frågor.

[Länk publiceras senare]

Häng med på Stockholms universitets studentkårs (SUS) webbinarium så berättar presidiet mer och svarar på dina frågor! SUS är Sveriges största studentkår. Vi är övertygade om att studenters inflytande, medverkan och gemenskap skapar en studietid i världsklass. Därför arbetar vi för att ge studenterna på Stockholms universitet bästa möjliga förutsättningar att vara aktiva medskapare i alla delar av sin studietid.

[Länk publiceras senare]

 

Kl. 15–16: Digital Speed Friending (Obs! Föranmälan krävs)

Mingla online med andra nya studenter vid Stockholms universitet och lär känna nya vänner! Du som är antagen till en utbildning vid Stockholms universitet kan anmäla dig här från och med 9 december.

Anmäl dig till Digital Speed Friending


 

Övriga välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras även introduktionstillfällen av bland andra Biblioteket, Stockholms universitets studentkår och Studie- och språkverkstaden. Program med utförligare information kommer att publiceras på den här sidan längre fram.


 

For international students

If you are a newly admitted international student there is a special Orientation Day for you on 18 January.

Read more about Orientation Day and Welcome Activities

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida