Stockholms universitet logo, länk till startsida

Stata/SE

På den här sidan hittar du instruktioner för hur du laddar ner och installerar Stata/SE. För att få åtkomst till viss information som aktiveringskod, krävs att du är registrerad i Ladok som aktiv student vid Stockholms universitet.

Beskrivning Statistik
Leverantör Stata
Instruktion och distribution För en beskrivning av hur du laddar ner en installationsfil och installerar programmet, se instruktion nedan
Licensens giltighetstid 16 april - 15 april
Förnya licens Se instruktion nedan
Frågor/support Kontakta Helpdesk/Stata support

Installationsfiler för Stata/SE finner du här

Om länken inte fungerar, testa att kopiera URL:en och klistra in den i en annan webbläsare.

Installera

1. Välj vilken plattform du vill installera på (Win, Mac, eller Linux).
2. Klicka på .exe (för Windows) > Välj Spara fil/Save File.
3. Gå igenom installations-wizarden.

  • När du kommer till User information, fyll i följande uppgifter: Full Name = Stockholms universitet, Organization = Stockholms universitet, när du får ett val mellan Anyone who uses this computer och Only for me > Välj Only for me (Stockholms universitet)
  • När du kommer till Select Executable, välj Stata/SE
  • När du kommer till Select Default Working Directory, välj Use Each User's Documents Folder
  • När du kommer till Initialize License, fyll i följande uppgifter: Name: Ditt eget namn, Organization: Stockholms universitet, uppgifter om Serial number, Code, och Authorization finner du här. Om länken inte fungerar, testa att kopiera URL:en och klistra in den i en annan webbläsare.
  • Klicka på Next. När Stata/SE är korrekt licensierad kommer du att få upp en ruta som säger Register Stata. Vi rekommenderar att du väljer att registrera, eftersom detta är viktigt om du behöver support.

Observera att installationsprocessen kan skilja sig beroende av vilket OS du kör på samt version av Stata/SE. Ovan instruktioner är baserade på installation av Stata/SE 15 på Windows 64-bit.

Verifera

Verifiera installationen genom att kontrollera att det går bra att starta programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på. Om programmet inte startar, gör om installationen enligt beskrivningen ovan.

Det installerade programmet har full funktionalitet, fram till årsdagen den 15 april. Med andra ord behöver din programlicens förnyas senast den 16 april.

Instruktioner för att förnya din licens

När du avslutar dina studier ska du avinstallera programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på.

Instruktioner för att avinstallera Stata/SE

Som student har du även möjlighet till 25 % rabatt på StataNordic (Metrika) Statakurser. Dessa kurser ges vid två tillfällen per år, och information om när dessa kurser finns tillgängliga kommer att finnas på den här sidan.

Support

För support kontakta Stata här

Frågor?

Kontakta Helpdesk

 

På denna sida