Stockholms universitet logo, länk till startsida

Studentbostäder i Stockholm

Har du kommit in på din drömutbildning och behöver någonstans att bo? Här listar vi några förmedlingar av bostäder som riktar sig främst till studenter.

Det är viktigt att du som student anmäler flytt till studieorten.

Läs om hur du gör flyttanmälan


Stockholms studentbostäder SSSB

Stiftelsen Stockholms studentbostäder grundades 1958 av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). SSSB:s uppdrag är att tillhandahålla bostäder för studenter som är medlemmar i en SSCO-ansluten studentkår.


Stockholms studentbostäder


Akademisk kvart

Att annonsera på Akademisk kvart är gratis, allt som behövs är ett inloggningskonto. Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå. För att möjliggöra detta erbjuder Akademisk kvart, förutom information om typkontrakt och regler, även kontroll av uthyrare samt kunskap om bedrägerier i branschen. Akademisk kvart håller sig ständigt uppdaterade om bostadsmarknaden i Stockholm.

Akademisk kvart


Bostadsförmedlingen i Stockholm

Bostadsförmedlingen är Stockholms stads bostadskö som förmedlar hyresrätter i hela Stockholmsregionen. De förmedlar vanliga hyresrätter, student- och ungdomslägenheter. Kötiderna varierar beroende på utbud, område och hur aktiv den som söker själv är.

Stockholms stads bostadsförmedling


Bo Tillsammans

På Bo Tillsammans kan du hitta och erbjuda rum, kollektiv eller rumskompis. Bo tillsammans drivs av studenter från Linköpings universitet och är nyligen lanserad i Stockholm.

Bo tillsammans


ByggVesta

ByggVesta bygger och förvaltar hyresrätter i flera städer i Sverige och studentlägenheter i Stockholmsområdet och Linköping, bland annat på Kosterhavet i Norra Djurgårdstaden och Nobelus i Flemingsberg. Kön är kostnadsfri.

ByggVesta


Campus Roslagen

Campus Roslagen är en del av Norrtälje kommunkoncern och erbjuder hyreslägenheter för studenter i Norrtälje norr om Stockholm. Det går att pendla till Stockholm.

Campus Roslagen


Colive

Colive är en Stockholmsbaserad bostadsförmedling som förmedlar rum i delat boende, så kallad "co-living".

Colive


Förmedlingen Hyra Bostad

Hyra Bostad matchar bostadssökande med hyresvärdar med vakanta lägenheter. I beståndet finns såväl lägenheter som uthyres med första- och andrahandskontrakt. Studenter ges förtur till lediga enrumslägenheter.

Hyra Bostad


Kvalster.se

Kvalster samarbetar med fler än 400 olika marknadsplatser med lediga hyresbostäder och är helt gratis för såväl uthyrningssajterna som bostadsletarna att använda sig av. Kvalster.se lanserades redan 2008.

Kvalster.se


Jagvillhabostad.nu

Jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation för och med unga bostadssökande som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något åt den.

Jagvillhabostad.nu


Fastighetsförvaltningen Åke Sundvall

Fastighetsförvaltningen Åke Sundvall har bland annat följande två bostadshus med studentlägenheter.

Tensta Torn

Maja & Knekten

På denna sida