Stockholms universitet logo, länk till startsida

Kortare utlandsvistelse

Vill du få utlandserfarenhet, men inte vara borta en hel termin? Då är en sommarkurs, praktik eller fältstudier utomlands bra alternativ.

Att studera utomlands en period är väldigt givande både kunskaps- och erfarenhetsmässigt. För vissa kanske det inte passar att vara borta en hel termin. Här hittar du information om våra kortare utlandsmöjligheter. Mer information om behörighetskrav, hur du söker och när, hittar du under respektive utlysning. 


 

Uppsats utomlands

Om du skriver uppsats eller samlar in data i samband med en uppsatskurs vid Stockholms universitet finns det möjlighet att göra detta utomlands. Vid Stockholms universitet finns det möjlighet att ansöka om två stipendieprogram; Erasmus+ eller Minor Field Studies.

Läs mer om att skriva uppsats utomlands

Människor med ryggsäck som går över en hängbro.

Vill du få utlandserfarenhet, men inte vara borta en hel termin? Civis-alliansen, som Stockholms universitet deltar i, erbjuder flera kurser för studenter som vill läsa en kort kurs på ett eller flera partneruniversitet i Europa.

Läs mer om Civis-kurserna här

Som student vid Stockholms universitet har du möjlighet att göra praktik utomlands som en del av din utbildning. Om du gör praktik inom Europa kan du ansöka om ett stipendium för tiden utomlands.

Läs mer om vad som gäller för praktik utomlands

För dig som studerar till lärare, så finns det möjlighet att genomföra VFU utomlands. Besök din programansvariga institutions webbplats för att kontrollera om VFU utomlands är möjligt inom ditt program och i så fall vilka villkor som gäller för just dig.

Information för dig som vill göra din VFU utomlands

Varje år utlyser vi 3 platser till sommarkurser i Shanghai, Kina. Kurserna anordnas i juni/juli av Nordic Center Fudan University och ges på engelska och innehåller även olika kulturella aktiviteter.

Sommarkurser vid Fudan University

2021 ges dessa kurser online.

UNICA arrangerar vartannat år en internationell studentkonferens om högre utbildning i Europa: UNICA Student Conference. 

UNICA Student Conference

2021 ges dessa kurser online.

Sommar- och vinterskolor

Stockholms universitets partneruniversitet och inom olika nätverk anordnas kurser under sommar och vinter. Deltagande och finansiering måste organiseras på egen hand. Om du vill läsa sommarkurser vid ett av våra partneruniversitet ansöker du direkt dit. Frågor besvaras endast av det universitet som ansvarar för kursen. 

Nedan är de listade i kronologisk ordning efter respektive sista ansökningsdag.

Winter school

Online Winter School, School of Economics, Fudan University, application deadline on 5 December, 2021

Summer school

German Language Summer Course 2022, Bielefeld University, application deadline on 30 June 2022


 

Kontakt

Kontakta internationella koordinatorer vid Stockholms universitet

På denna sida