Stockholms universitet logo, länk till startsida

Öppet hus

Varje vårtermin bjuder Stockholms universitet in till Öppet hus, nästa tillfälle blir 20 mars 2024. Passa gärna på att fylla i vår korta enkät om årets välbesökta Öppet hus som gick av stapeln på campus nu i mars. Du hittar mer information under bildspelet. Anmälan till höstens utbildningar är öppen till och med 17 april.

Öppet hus 2023 ägde rum 22 mars kl. 13-18 i Aula Magna på campus Frescati och bestod av informationspass, mässa och guidade turer. Om du missade Öppet hus och är intresserad av att börja plugga hos oss i höst, besök gärna Vill studera! Det finns även möjlighet att boka Skol- och studiebesök

Nästa år, 2024, bjuder vi in till Öppet hus den 20 mars. Du har då chansen att träffa våra studenter och medarbetare, få veta mer om vårt stora utbud av utbildningar och hur det är att plugga hos oss. Och inte minst uppleva universitetsmiljön. 

Tyck till om Öppet hus

Besvara en kort enkät och hjälp oss göra evenemanget ännu bättre nästa gång. Stort tack på förhand!

Enkät om Öppet hus

Reportage från årets Öppet hus

Många gymnasieelever och andra valde att besöka Öppet hus på campus Frescati den 22 mars 2023. Stämningen var på topp i Aula Magna.

Läs reportage från Öppet hus 2023

Ett gäng tjejer på Öppet hus.
Naima Gure, Leila Hashemi, Clara Nyberg, Ghofran Mohammad och Adila Haidari från Rodengymnasiet i Norrtälje. Foto: Karin Persson
 

Mässa med ämnen och studentstödjande enheter

På mässan under Öppet hus 2023 fanns representanter för alla våra ämnen för att berätta om sina utbildningar och svara på frågor. Man kunde även prata med våra centrala studie- och karriärvägledare för stöd i studievalet, ställa frågor till studenterna som var på plats, ta reda på mer om utbytesstudier och det stöd som erbjuds studenter med mera. Stockholms universitets studentkår deltog också för att berätta om det rika studentlivet vid SU. Om du klickar på länken nedan hittar du hela listan över utställare och länkar till mer information inklusive kontaktuppgifter.

Läs mer om alla utställare på Öppet hus

Två personer står och pratar på en mässa.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Finns det ett studentliv vid SU?

Ja, det gör det! Vi har ställt frågan till några studenter och föreningar – hör deras svar i den här fem minuter långa filmen! Du kan även läsa mer om studentlivet vid Stockholms universitet på su.se/studentliv.

 

 

 

För att få ut det mesta av ditt besök på Öppet hus kommer här några tips på hur du kan förbereda dig.

 

Hitta hit

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitetet till Aula Magnas huvudentré

Aula Magna sedd från gångvägen från tunnelbanan.
Aula Magna ligger bara ett par minuters promenad från tunnelbanestationen Universitetet. Foto: Therese Jonsson 
 

Hjälp oss gärna att nå ut med information om Öppet hus till era elever/besökare i de kanaler som passar er. Nedan finns material att ladda ner, både för utskrift till anslagstavla samt publicering i digitala kanaler och sociala medier. 

Dela gärna vårt Facebook-evenemang "Öppet hus vid Stockholms universitet" på er egen Facebook-sida!

 

Kontakt

Studentavdelningen

E-post: oppethus@su.se

På denna sida