Stockholms universitet logo, länk till startsida

Öppet hus

Den 22 mars 2023 bjuder Stockholms universitet in till Öppet hus. Du har då chansen att träffa våra studenter och medarbetare, få veta mer om vårt stora utbud av utbildningar och hur det är att plugga hos oss. Och inte minst uppleva universitetsmiljön. Läs mer under film- och bildspelet.

Öppet hus äger rum 22 mars kl. 13-18 i Aula Magna på Campus Frescati och består av informationspass, mässa och guidade turer. Besöket är gratis och kräver ingen föranmälan. Varmt välkommen!

 

Informationspass

I aulans hörsal kan du ta del av fyra presentationer med olika teman. Varje pass är 20 minuter och ges vid två tillfällen under dagen.

Kl. 13:30-13:50 Stockholms universitets breda utbud av ämnen och utbildningar
Kl. 14:00-14:20 Att plugga vid SU - träffa våra studenter
Kl. 14:30-14:50 Bygg din kandidatexamen av fristående kurser
Kl. 15:00-15:20 Stöd till våra studenter
Kl. 15:30-15:50 Stockholms universitets breda utbud av ämnen och utbildningar
Kl. 16:00-16:20 Att plugga vid SU - träffa våra studenter
Kl. 16:30-16:50 Bygg din kandidatexamen av fristående kurser
Kl. 17:00-17:20 Stöd till våra studenter
 

Mässa

På mässan finns representanter för alla våra ämnen för att berätta om sina utbildningar och svara på dina frågor. Prata med våra centrala studie- och karriärvägledarna för stöd i studievalet, ställ frågor till studenterna som är på plats för att träffa dig, ta reda på mer om utbytesstudier, få information om det stöd som erbjuds studenter och möt antagningshandläggare. Stockholms universitets studentkår deltar också för att berätta om det rika studentlivet vid SU. Om du klickar på länken nedan hittar du hela listan över utställare.

Läs mer om alla utställare på Öppet hus

Två personer står och pratar på en mässa.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Guidade turer

Följ med våra studentambassadörer på en kort guidad tur för övergripande information om vårt huvudcampus Frescati och en glimt av studiemiljön. Turen tar cirka 30 minuter och startar utanför Aula Magna kl. 14, 15 och 16. Begränsat antal platser, ingen föranmälan.

 

För att få ut det mesta av ditt besök på Öppet hus kommer här några tips på hur du kan förbereda dig.

 

Hitta hit

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitetet till Aula Magnas huvudentré

Aula Magna sedd från gångvägen från tunnelbanan.
Aula Magna ligger bara ett par minuters promenad från tunnelbanestationen Universitetet. Foto: Therese Jonsson 
 

Påminn mig!

 

Hjälp oss gärna att nå ut med information om Öppet hus till era elever/besökare i de kanaler som passar er. Nedan finns material att ladda ner, både för utskrift till anslagstavla samt publicering i digitala kanaler och sociala medier. 

Dela gärna vårt Facebook-evenemang "Öppet hus vid Stockholms universitet" på er egen Facebook-sida!

 

Kontakt

Studentavdelningen

E-post: oppethus@su.se

På denna sida