Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skol- och studiebesök

Stockholms universitet erbjuder både skolbesök och studiebesök. Syftet är att ge skolklasser och grupper från till exempel Komvux och SFI möjlighet att träffa våra studenter och medarbetare och ställa frågor om utbildningar, livet som student och mycket annat.

Besöken är ofta väldigt uppskattade och ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär.

Tills vidare genomförs inga fysiska besök, men vi erbjuder digitala besök via Zoom. Läs mer under rubriken Digitala besök nedan.

Gymnasielever på studiebesök. Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

 

Digitala besök

Numera erbjuder Stockholms universitet digitala besök för skolor. Besöken fungerar bäst för max 100 deltagare för att interaktionen i gruppen ska bli bra. Ett besök tar 45-60 minuter och vi vill att en representant för skolan deltar som samordnare för besöket.

Via digitala mötestjänsten Zoom träffar eleverna därefter två av våra kunniga och engagerade studentambassadörer. De håller en presentation om Stockholms universitet, svarar på frågor om våra utbildningar, universitetsstudier i allmänhet och livet som student. Vi kan även vid förfrågan se till att studievägledare eventuellt deltar på besöket tillsammans med en studentambassadör. 

Ställ frågor till våra studentambassadörer

Förbered gärna frågor och tveka inte att ställa dem till våra ambassadörer som nyligen gjort sina medvetna studieval! Eleverna får en känsla av hur det är att studera på universitet och hur allting fungerar i praktiken. Eleverna kan antingen befinna sig tillsammans i ett klassrum, eller delta på varsitt håll via en egen dator.

Kontakt 

Besöken bokas, helst en månad i förväg, genom mejl till studieinfo@su.se. Om du vill kan du redan nu boka in ett besök till hösten.

 

Obs! Ej aktuellt under vårterminen 2021 på grund av de rådande omständigheterna.

Skolklasser och grupper från exempelvis Komvux, SFI och Jobbtorg är välkomna hit på studiebesök. Besökarna får en presentation om universitetsstudier och Stockholms universitet, och har chansen att ställa frågor till våra medarbetare och/eller studenter.

Ett studiebesök tar ungefär en timme. Vi rekommenderar att det bokas med god framförhållning, gärna minst tre veckor i förväg. Studiebesöken ordnas på torsdagar och fredagar kl. 10-11. Om dessa tider inte passar kan du kontakta oss på studieinfo@su.se.

Vi erbjuder även guidade turer på campus Frescati. Dessa kan bokas under hela läsåret och vi kommer då överens om en tid som passar.

Varmt välkommen att besöka oss på Stockholms universitet!

 

Obs! Ej aktuellt under vårterminen 2021 på grund av de rådande omständigheterna.

Våra studenter besöker gymnasieskolor och folkhögskolor i Stockholms län och berättar om hur det är att studera vid universitetet. Ett skolbesök kan se ut på olika sätt och innehållet tas fram i samarbete med respektive skola.

Det vanligaste är att våra studenter håller ett informationspass i en aula eller ett klassrum, kombinerat med en frågestund vid ett bokbord på en allmän yta, till exempel en korridor.

Skolelevernas frågor kan handla om vilka utbildningar de kan söka, vad som krävs för att bli antagen, om det går att plugga utomlands, om det finns något studentliv i Stockholm och mycket annat.

Om du vill boka in oss för ett skolbesök rekommenderar vi att du gör det i god tid, helst en månad i förväg. Kontakta oss gärna på studieinfo@su.se om du har några frågor.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post:
studieinfo@su.se

På denna sida