Träna på campus

Det finns ett stort utbud av träningsmöjligheter för studenter vid Stockholms universitet. Frescatihallen och deras samarbetspartner erbjuder en mängd idrottsaktiviteter och annan träning.


Centralt beläget på Frescati

Frescatihallen är en idrottshall mitt på Frescati. Verksamheten riktar sig främst till studenter och medarbetare på Stockholms universitet, men är även öppen för allmänheten, företag och organisationer. Du hittar idrottshallen mellan Allhuset och Naturhistoriska riksmuseet, ungefär en minuts promenad från tunnelbanestationen Universitetet och busshållplatsen Universitetet Norra. Studentbostadsområdet Lappkärrsberget ligger också nära och det finns parkeringsplatser framför byggnaden.

Se mer information på frescatisportcenter.se

Gruppträning på gym Foto: Geert Pieters/Unsplash

Stort utbud av idrottsaktiviteter

Frescatihallen är cirka 6250 kvadratmeter stort och erbjuder många olika träningsmöjligheter. Här kan du till exempel spela bollsporter som badminton, innebandy, tennis, pingis, volleyboll, inomhusfotboll och basket.

Du kan också välja att gå med i en grupp eller träna badminton med en coach, eller hyra badmintonbanor till studentrabatterat pris om du vill ta med dig dina kompisar och ha kul samtidigt som ni tränar.

Se Stockholms universitets studentkårs hemsida om du vill veta hur du bokar banor med mera

Stockholms Studenters IF är en idrottsförening som erbjuder en rad olika sporter som basket, fäktning, innebandy och mycket annat.

Se mer information på stockholmsstudentersif.se

 

 

Under utbildningen