Pedagogisk idétävling

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
  4. Samverkan
  5. Pedagogisk idétävling
Pristagare Pedagogisk idétävling för studenter

Vinnare utsedda i pedagogisk idétävling

Pedagogisk idétävling för studenter vid Stockholms universitet är avgjord. Fyra goda idéer om hur studenter kan vara med och förbättra sin utbildning är utsedda. De vinnande förslagen resulterar nu i studentdrivna pedagogiska utvecklingsprojekt vid aktuella institutioner.

Tony Burden och Julia Kreuger

Studentdrivna projekt 2017

Pedagogiska utvecklingsprojekt som drivs i samverkan mellan studenter och institutioner vid Stockholms universitets under 2017. Utvecklingsprojekten bygger på av kreativa idéer från engagerade studenter som vill vara med och förbättra sina utbildningar.

Idetävling 75x75

Pedagogisk idétävling: Hur kan undervisning och lärande i din utbildning förbättras?

Var med och tävla! Kom med idéer om hur din utbildning kan bli bättre! I vinstpotten - god utvecklande litteratur och en möjlighet att bli en stjärna i projektledning. Nu öppnar tävling för studenter om idéer för hur undervisning och lärande på universitetets utbildningar kan förbättras.

Tävlingsfrågor

Om du har några frågor om pedagogisk idétävling är du välkommen att kontakta CeUL:s föreståndare Klara Bolander Laksov eller koordinator Annika Forslund Tfn 08-16 22 78.

Exempel från världen

Konkreta exempel på "student partnership"-projekt:

  • I Reykjavik lät studenter med stöd av institutionen ordna en intern konferens för studenter och lärare där studenterna valde temat.
  • I Sydney anställdes sex studenter för att förstärka studentmedverkan. Studenterna utvecklade en kurs i generiska färdigheter för studenter.
  • I Sydney lät man studenter fungera som konsulter åt nya lärare, där de ’skuggade’ de nya lärarna och sedan diskuterade vad som hände i undervisningen. På så sätt fick de nya lärarna ta del av ett studentperspektiv på sin undervisning.