Workshopar

Kompetensutvecklande workshopar för universitetslärare

Hur får vi en bättre insyn i studenters lärprocesser? Hur kan vi stödja studenters lärande på bästa sätt och utveckla goda utbildningsmiljöer?

Många lärare är intresserade av att utveckla sin undervisning, bekanta sig med aktuella pedagogiska metoder och diskutera undervisning med lärarkollegiet. CeUL erbjuder här workshopar för att uppmuntra, främja och stödja samtal kring högskolepedagogik. Alla workshopar är öppna för samtliga universitetslärare oavsett om det är CeUL eller någon av universitetets institutioner som står värd.

Välkommen!

 

MÅLGRUPP: UNIVERSITETSLÄRARE

Drama som verktyg i din undervisning

Pröva olika interaktiva metoder och dramapedagogiska modeller för att utifrån ditt ämne öka dina studenters engagemang och motivation samt skapa ett tryggt klimat för lärande. Du får med dig en repertoar av interaktiva undervisningsmetoder att arbeta med i din undervisning.

Målgrupp: I första hand universitetslärare inom hum-sam-jur

Att handleda med "flipped supervision"

Vill du ta ett nytt pedagogiskt grepp om din handledning? Vad skulle kunna göras annorlunda eller på ett bättre sätt? Här presenteras metoden "flipped supervision". Du får också möjlighet att pröva skapa enklare digitala lärobjekt i form av text och film.

Frågor om workshopar

Om du har några frågor om våra workshopar är du välkommen att kontakta vår workshopsamordnare.

Talia Adamsson Tfn 16 3630

E-mejl: ceul@su.se

Förslag på eller önskemål om workshopar?

Du kanske har förslag på eller önskemål om andra workshopar? Då är du välkommen att kontakta Ulf Olsson, universitetspedagogisk utvecklare.

E-mejl: ulf.olsson@su.se

Institutioner kan boka workshopar

Boka en eller flera inspirerande och kompetensutvecklande workshopar i högskolepedagogik för institutionens lärare. Workshopen ges då i samarbete med CeUL och institutionen står värd. Workshoparna avser att uppmuntra, främja och stödja samtal kring högskolepedagogik och är en möjlighet för institutionen att diskutera frågor som är relevanta för just er. Workshoparna är kostnadsfria för institutionen.

Välj workshop ur vårt kalenderutbud här intill.

Meriterande workshopar

Workshoparna är öppna för alla som undervisar vid Stockholms universitet.

Deltagande i tre workshopar samt genomförande av valfri fördjupningsuppgift motsvarar 1,5 hp inom ramen för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Pedagogeeks