Att åka som utbytesstudent via ett utbytesavtal innebär bland annat att du är befriad från studieavgifter till det land du åker, och att du får en försäkring som täcker den period du studerar utomlands. Du kan vara utbytesstudent när du läser på grundnivå såväl som på avancerad nivå.

Utlysningar av dessa utbytesplatser sker två gånger per år, och du söker ett år i förväg. För mer information om Stockholms universitets centrala utbytesavtal, klicka här.

Vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern och Turkietstudier finns för tillfället inga institutionsspecifika utbytesavtal. Däremot har Stockholm universitet tre centrala utbytesavtal med lärosäten i Korea:

Dankook University

Universitetets hemsida: http://www.dankook.ac.kr/web/eng

Hankuk University of Foreign Studies

Universitetets hemsida: http://korean.ac.kr

Seoul National University

Universitetets hemsida: http://en.snu.ac.kr
Kurskatalog hittas här: (tryck på “E” knappen för att se kurser som ges på engelska) http://www.useoul.edu/undergraduate-programs

Kursregistrering: http://sugang.snu.ac.kr

Sommarkurser

Det finns flera universitet och institutioner som erbjuder kurser över sommaren. Dessa kurser är ofta helt inriktade på det koreanska språket och kulturella aktiviteter.

Academy of Korean Studies Summer program for International Students

Hemsida: http://www.aks.ac.kr

AKS erbjuder ett sommarprogram för studenter som har läst koreanska i minst två år. Programmet har ingen studieavgift. Mat och boende under programmet är också gratis, liksom de kulturella aktiviteter som ingår i programmet. Avgifter som tillkommer är resan till och från Korea, samt resan mellan flygplatsen och skolan.

Ewha Womens University

Hemsida: http://www.ewha.ac.kr/mbs/ewhaen/index.jsp

Ewha Womens University har två sommarkurser. Den första är under en månads tid, då studenterna läser två eller tre kurser. Den andra är en tre veckor lång kurs, med fokus på det koreanska språket och kulturella aktiviteter.

Avgifter som tillkommer är studieavgifter, samt avgift för boende och mat.

Korea University – International Summer Campus

Hemsida: http://isc.korea.ac.kr

Korea Universitys International Summer Campus pågår under sex veckor. Under den här perioden läser studenterna en hel termins kurs (48 timmar per vecka). Det går att läsa en mängd olika ämnen förutom det Koreanska språket.

Vid ansökning till Korea University Summer Campus kan du även ansöka om att få göra praktik vid ett koreanskt företag såsom SBS, Arirang TV etc.  Praktiken görs under en månad innan kurserna börjar. OBS! Man kan inte enbart ansöka om praktik utan måste även anmäla sig till kurserna.

Studieavgift samt avgift för boende och eventuellt upphämtning från flygplatsen tillkommer.

Sogang University - Korean Immersion Program

Hemsida: http://koreanimmersion.org

Sogang Universitys Korean Immersion Program är en språkkurs under en månads tid, vanligtvis i början av juli till början av augusti. Den är uppbyggd så att man på förmiddagar pluggar koreanska i klassrummet och på eftermiddagarna deltar i olika kulturella aktiviteter såsom koreansk matlagning.

Det tillkommer både studieavgift och avgifter för boende. Det tillkommer även en anmälningsavgift samt en avgift för en två dagars utflykt.

Yonsei University

Hemsida: http://winter.yonsei.ac.kr

Yonsei University erbjuder en vinterkurs som är uppdelad i två sessioner som är vardera tre veckor långa. I varje session väljer du en akademisk kurs och en koreansk språkkurs eller taekwondokurs.

Studieavgifter samt avgifter för boende tillkommer. Det tillkommer även en anmälningsavgift.

Chonbuk National University – International Summer School

Hemsida: http://www.cbnu.edu/main/main.php

Chonbuk National University erbjuder en mängd olika kurser inom olika ämnen. De har även koreanska språkkurser. Avgifter som tillkommer är studieavgifter samt avgift för boende och mat.

Inha University Summer School

Hemsida: http://summer.inha.ac.kr

Inha University Summer School blandar koreanska språklektioner med lektioner inom politik, företagsvetenskap och ekonomi samt interkulturell kommunikation. Du läser en obligatorisk kurs (Koreanska kulturella aktiviteter) och därefter två valbara kurser.

Kursen pågår i tre veckor, vanligtvis i augusti.

Studieavgift samt avgift för boende och mat samt utflykter tillkommer.