Forskningsprojekt blir talkshow

Den 11 november är det premiär för Husbys alldeles egna talkshow; GALDEM A TALKSHOW! Ett evenemang som mynnats ut av projektet "Att gestalta migration" och dess kommunikationsprojektet "Att vara svensk och sig själv".

I det tvärvetenskapliga forskningsprojektet "Att gestalta migration" undersöks hur en värld i rörelse och Sveriges mottagande av asylsökande barn gör avtryck i scenkonsten. I kommunikationsprojektet "Att vara svensk och sig själv" tar kulturaktörer del av forskningsresultaten, tolkar dem och producerar ljuddraman. Detta med syfte att nå målgrupper hos vilka resultaten kan leda till dialog och debatt och bidra till att överbrygga klyftor. 

Nu har den ena samarbetspartnern, Kulturhuset Stadsteatern Husby kommit så långt att det finns biljetter släppta till sitt evenemang; GALDEM A TALKSHOW! En talkshow där Nada Yussuf, Sara Mecconen och Fatuma Yussuf bjuder på en kväll med show, gäster, livemusik och humor.
Läs mer om tallkshowen och hitta biljetter här.

Forskningsprojektet har även lätt till ljuddramat "Den dag som i dag är" som hade premiär den 13 september. Ett samtal lett av teaterprofessor och teaterkritiker Karin Helander och regissör och dramatiker Rebecca Örtman från Dramaqueen, en scenkonstproducent inom digital gestaltning.

Bakom forskningsprojektet "Att gestalta migration" och kommunikationsprojektet "Att vara svensk och sig själv" står Anna Lund, professor vid Sociologiska institutionen, Ylva Lorentzon, forskare vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och Rebecka Brinch, forskare vid Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet. 

För att läsa mer om forskningsprojektet, läs intervjun med Anna Lund här.