Nya funktioner i Inspera och förbättringar i självstudiekursen

Nya funktioner att upptäcka och pröva i digitala examinationsverktyget Inspera och arbetet med att tillgänglighetsanpassa sidorna är just nu i fokus. Även självstudiekursen om Inspera för medarbetare förbättras kontinuerligt både när det gäller innehåll och kursupplägg.

Student vid dator digital examination
Foto: Mostphotos

Nya uppdateringar i Inspera

Under de senaste månaderna har Inspera kontinuerligt arbetat med tillgänglighetsanpassning av de olika sidorna, med fokus på tydlighet, läsbarhet och stöd för verktyg som skärmläsare. De har även utökat stödet för nya versioner av SEB (ny version i tentamenssalar under Januari) och släpper stegvis nya frågetyper och funktioner som utvecklats i samarbete med de olika lärosätena som deltar i beta-testning, till exempel Numerical simulation.

Läs mer om förbättringar som lanserats i Inspera

 

Hittat en intressant funktion i Inspera som vi inte aktiverat?

Det pågår fortfarande testning av kommande funktioner i Inspera, där vi tillsammans med institutioner utvärderar och säkerställer vilka funktioner som ska implementeras på stort.

Just nu arbetar vi med till exempel:

  • Tentascanning för hybridtentamen
  • Numerical simulation och Symbolic math
  • Matrisbedömning
  • Roll för mallansvarig på institutionsnivå

Hjälp oss förbättra Inspera

Om du är intresserad av en funktion i Inspera som inte är aktiverad, hör då gärna av dig till oss på IT-avdelningens Inspera-team. Vi arbetar löpande med förbättringsförslag och önskemål som kommer in till oss via Serviceportalen, se kontakt nedan.

 

Förändringar i självstudiekursen för Inspera

CeUL:s examinationsteam och IT-avdelningen arbetar löpande med förbättring av innehållet och upplägget i Insperas självstudiekurs för medarbetare. Vi vill gärna uppmuntra dig som arbetar i Inspera att använda självstudiekursen som en resurs i ditt dagliga arbete. Även efter genomförd kurs fungerar den som ett bra stöd med sina olika lathundar, instruktioner och checklistor.

Hjälp oss förbättra självstudiekursen

Vi tar gärna emot förslag på hur kursen kan förbättras, kanske är det något som till exempel behöver förtydligas. Se kontakt nedan.

 

Kontakt

Du når oss via Serviceportalen där du går till Kontaktformuläret för Inspera. Sökväg: Start_IT och telefoni_Övriga program och tjänster_Inspera (digital examinaiton).

Serviceportalen

 

Läs mer om digtial examination

CeUL:s resurwebb om digital examination