Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Två universitetslärare på plats i hybridlärosal. Foto: Stockholms universitet

Gör en djupdykning i hybridundervisning

Läs din högskolepedagogiska kurs i hybridformat. I höst erbjuder Centrum för universitetslärarutbildning universitetets lärare att läsa baskursen UL1 på ett nytt sätt i nya hybridlärosalar i campus Albano.

Pixabay

Utlysning av positioner som pedagogiska ambassadörer 2022

Ansök om position som pedagogisk ambassadör. Som pedagogisk ambassadör leder du ett pedagogiskt utvecklingsprojekt inom din egen verksamhet. Projektet ska stimulera den pedagogiska infrastrukturen vid institutionen. Du stödjer kollegor, leder pedagogiska diskussioner, initierar och driver utvecklingsdagar om frågor som är relevanta för dig och dina lärarkollegor.

Student nära datorskärm. Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Tio tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig

Att undervisa online har blivit ett vanligt inslag i en universitetslärares vardag och många studenter uppskattar den nya formen av digital undervisning. Men att undervisa online kan många gånger upplevas som en svår uppgift om man inte är van och det kan då vara lätt att glömma bort tillgängligheten. Här är konkreta tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig.

Quiz-knapp på tangentbordet. Foto: Pixabay

Virtuell verkstad: Berika dina undervisningsfilmer med quiz

Genom att bädda in interaktiva frågor i din undervisningsfilm gör du studenterna mer aktiva och engagerade i din förinspelade genomgång eller föreläsning. Här lär du dig lägga till quiz-frågor i din undervisningsfilm och hur du gör för att ta del av studenternas svar. Ingen föranmälan behövs.

Zoom undervisning

Så distansundervisar du i Zoom

I en situation då allt fler av oss behöver hålla sig hemma behöver vi hitta andra sätt att mötas i undervisningen. Tips och råd till universitetslärare om vad som kan vara bra tänka på och göra vid distansundervisning i e-mötestjänsten Zoom.