Marion Mallweger om att resa med tåg till konferenser

Marion Mallweger berättar om sina erfarenheter av att resa med tåg till konferenser. Hon är doktorand och medlem i forskargruppen Trapped Ion Quantum Technologies inom avdelningen Kondenserad materia och kvantoptik vid Fysikum. - Jag gillar att resa med tåg eftersom det ger dig mer känslan av att resa och kan vara ganska bekvämt. Det är också ofta mer miljövänligt än att flyga.

Marion Mallweger, doktorand, forskningsgruppen Trapped Ion Quantum Technologies
Marion Mallweger, doktorand, forskningsgruppen Trapped Ion Quantum Technologies
 

När reste du senast med tåg och till vilken konferens/seminarium?

Min senaste tågresa var till DPG-konferensen i Hannover i Tyskland, men jag kommer också att resa igen denna vecka till Innsbruck för möten med samarbetspartners och sedan en uppföljningskonferens (CLEO) i München.

 

Hur bokade du tåget?

Jag bokade Euronight-tåget från Stockholm till Hamburg via SJ och sedan de efterföljande anslutningarna i Tyskland direkt med den tyska tågoperatören. Eftersom jag skulle ha missat nattåget på väg tillbaka från min konferens i München kombinerade jag resan med en övernattning i Berlin.

 

Hur var din reseupplevelse?

Jag gillar att resa med tåg eftersom det ger mig en bättre känsla av att resa. Med flyg kan det ändras så snabbt. Jag tycker att det är trevligt att vara mer medveten om hur långt man reser och vilken effekt man vill skapa med det.
Särskilt Euronight-tåget mellan Stockholm och Hamburg/Berlin gör det bekvämt att resa tack vare sina kupéer med sängar där du kan sova över natten.
Och i Tyskland har du också wifi-anslutning på tågen.

 

Vad är din rekommendation till andra tågresenärer?

Tveka inte att kontrollera din resplan för tågresor med Fysikum, se kontakt nedan.
Möjligheten att ta en övernattning på ett hotell för långa resor gör det det ganska bekvämt att resa på det här sättet.

 

More information

Ersättning för utlägg vid resor - intern information för anställda på Fysikum

Resor till konferenser - su.se

reserakning.utlagg@fysik.su.se - resefakturor, utlägg, sjukvårdsintyg etc

Den administrativa avdelningen kommer att ha en lägre bemanning under sommaren, särskilt under veckorna 26-33, dvs. 26 juni till 20 augusti. Vi ber er därför ha i åtanke att det kan ta lite längre tid att få hjälp med icke akuta ärenden, och framförallt att förbereda och skicka in sommarrelaterade ärenden i god tid innan vecka 26.

Läs mer