Foto: Eva Frykevall

Den 24 och 25 september kl. 19.00 spelas forskargruppen Performing Premodernitys produktion 'Rousseaus lyriska scener' på den historiska barockteatern Confidencen, Ulriksdals slottsteater. Med lyriska scener om kärlekens och konstnärskapets frustrationer, bjuder denna föreställning på två av Jean-Jacques Rousseaus musikaliska dramer: Pygmalion (1770) och Le Devin du Village (1752). Föreställningen är generellt inspirerad av Performing Premodernitys forskning och specifikt baserad på Maria Gullstams forskning om Rousseaus teaterestetik, samt på Petra Dotlačilovás forskning om scenkostymer under 1700-talet. Mark Tatlow är den musikaliska ledaren och dirigerar Drottningholms barockensemble, och Karin Modigh står för koreografin i Le Devin du Village. 45 minuter innan föreställningarna håller Performing Premodernity miniföreläsningar om arbetet med att kombinera akademisk och konstnärlig forskning på en 1700-talsscen.

Foto: Eva Frykevall

Studenter och anställda vid Stockholms universitet får 20% rabatt på biljetterna. Rabatten ges vid köp av biljett på Confidencens hemsida genom att ange kampanjkod: Rousseau.

Mer information om föreställningarna i vår evenemangsartikel.

Läs gärna mer på Facebook: Till evenemanget.
Biljetter kan införskaffas på Confidencens hemsida.