Omslaget av boken Historias Afro-Atlanticas. Antologia – Volume 2.
Omslaget av Historias Afro-Atlanticas. Antologia – Volume 2, en antologi som Malin Hedlin Hayden medverkar i.

Hennes text “Women artists versus feminist artists: Definitions by ideology, rhetoric or mere habit?” från 2010 har publicerats på portugisiska i boken Historias Afro-Atlanticas. Antologia – Volume 2.

Artikeln “Ideologically marked art: Video art, the past, and history” är ett konferensbidrag förattat 2014 som finns med i engelskt orginal samt översatt till serbiska i Alternative Film/Video Research Forum 2014-2015. Video Art/New Media Art.

Om Malin Hedlin Hayden

Malin Hedlin Hayden är professor i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik. Hon forskar på samtida konst och på konst från efterkrigstiden och intresserar sig särskilt för feminism, historieskrivning, och visningspraktiker. Malin Hedlin Hayden undervisar på alla nivåer i konstvetenskap vid institutionen. Mer om hennes forskning.