Skapa ett universitetskonto

Du som är helt ny student på Stockholms universitet ska börja med att skapa ett universitetskonto. Detta gör du via länken: aktivera.su.se. Universitetskontot kan du skapa från och med den 7 januari. Om du behöver hjälp kan du kontakta universitetets IT-support.

Registrera dig på kursen

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under den registreringsperiod som anges nedan. Observera! Om du inte registrerar dig under nedanstående period förlorar du din plats på kursen.

Webbregistrering sker på Ladok. Har du inte möjlighet att webbregistrera dig behöver du höra av dig till studentexpeditionen innan sista registreringsdag. 

Det är mycket viktigt att du registrerar dig inom angiven tidsperiod för att behålla din plats och för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få betyg på kurser. 

Webbregistrering för kurser som startar under period 1 är öppen 7–13 januari

Webbregistrering för kurser som startar under period 2 är öppen 7 januari–16 mars

Athena

Våra kurser använder universitetets nya lärplattform: Athena. Du loggar in i Athena med ditt universitetskonto och hittar aktuella kurser under rubriken Kurser. Kursens lektionsplanering är tillgänglig senast en vecka före kursstart. Om du inte ser din kurssajt i Athena kan du kontakta studentexpeditionen.

Schema, kursplan, litteraturlista osv.

All kursinformation hittar du på respektive kurs under fliken Utbildning. Om viss information saknas betyder det att just denna inte är färdigställd än, men all information kommer att finnas senast två veckor innan kursstart. Läs mer om alla våra utbildningar.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, eftersom institutionen först måste bedöma din behörighet. Om du är antagen med villkor, kontakta studievägledaren.

OBS! Studenter som är antagna med villkor till avancerad nivå har ofta inte tagit ut sin kandidatexamen än. För att kunna läsa på avancerad nivå måste du ha ett examensbevis på kandidatexamen, det räcker inte med antal poäng. Läs mer och ansök om examen här.

Reserv

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Erbjudande om antagning via reservplats skickas normalt via e-post, med kort svarstid.

Omregistrering

För att omregistrera dig på en kurs, mejla studentexpeditionen och ange: namn, personnummer och kurs.

Fortsättningsregistrering

Litteraturvetenskap II och Litteraturvetenskap kandidatkurs på halvfart behöver fortsättningsregistrera sig till respektive kurs andra termin. Det görs via Ladok under perioden 7–13 januari. Det går också bra att mejla studentexpeditionen.

Avbrott på kurs

Om du – efter att ha registrerat dig – inser att du inte kommer att utnyttja din studieplats, var vänlig lägg in ett avbrott på Ladok

Välkommen!

Vi på institutionen hälsar dig varmt välkommen till oss kommande termin. Viktig information om det mesta på universitetet hittar du i filerna längst ner på sidan. Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Vid eventuella frågor kan du kontakta studentexpeditionen eller vår studievägledare. Tänk på att ange personnummer samt vilken kurs ditt ärende gäller.

Kontakta studentexpeditionen

Kontakta studievägledaren

Hitta till oss