Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Skapa ett universitetskonto

Du som är helt ny student på Stockholms universitet ska börja med att skapa ett universitetskonto. Detta gör du via länken aktivera.su.se. Universitetskontot kan du skapa från och med den 6 augusti. Om du behöver hjälp kan du kontakta Stockholms universitets IT-support Helpdesk via Serviceportalen eller på 08-16 19 99.

Läs mer om universitetskontot

Webbregistrera dig på kursen

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under den registreringsperiod som anges nedan. Observera! Om du inte webbregistrerar dig under nedanstående period förlorar du din plats på kursen. 

Webbregistreringen görs via universitetskontot på mitt.su.se, under fliken Mina studier.

Har du inte möjlighet att webbregistrera dig måste du höra av dig till oss innan sista registreringsdag. Kontakta i så fall studentexpeditionen på expedition.ike@su.se.

Om du – efter att ha registrerat dig – inser att du inte kommer att utnyttja din studieplats, var vänlig meddela detta till institutionens expedition, expedition.ike@su.se.

Det är mycket viktigt att du registrerar dig inom angiven tidsperiod för att behålla din plats och för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få betyg på kurser. 

Läs mer om webbregistreringen här.

Webbregistreringen för kurser i teatervetenskap som startar under första halvan av terminen håller öppet från den 6 augusti fram till en vecka efter kursstart. För kursstart, se respektive kurs schema (längst ner på varje kurssida) via länkarna nedan:

Samtida scenkonst: debatter, teman och praktiker, 7.5 hp
Teatervetenskap I, 30 hp
Kulturpolitik, 7.5 hp
Teater i Sverige: Historiska och samtida perspektiv, 15 hp
Kulturteori och transnationell teater I, 7.5 hp och Kulturteori och transnationell teater II, 7.5 hp

Kurser som startar under andra halvan av terminen håller öppet för webbregistrering från den 6 augusti fram till en vecka efter kursstart. För kursstart, se respektive kurs schema (längst ner på varje kurssida) via länkarna nedan:

Samtidens dans: tendenser och teorier, 7.5 hp
Tennessee Williams: då och nu, 7.5 hp
Dans och kulturteori, 7.5 hp
Scenkonstens teori och metod, 7.5 hp
Psykoanalys: dess tillämpning på kultur och samhälle, 7.5 hp

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig eftersom institutionen då först måste bedöma din behörighet. Om du är antagen med villkor kontakta studentexpeditionen: expedition.ike@su.se.

OBS! Studenter som är antagna med villkor till avancerad nivå har ofta inte tagit ut sin kandidatexamen än. För att kunna läsa på avancerad nivå måste du ha ett examensbevis på kandidatexamen, det räcker inte med antal poäng. För att ansöka om examen gå till: su.se/utbildning/examen/ansokan-om-examensbevis

Reservplacerad

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Antagningsbesked skickas normalt via e-post, med kort svarstid – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Omregistreringar

För att omregistrera dig på en kurs kontaktar du studentexpeditionen på expedition.ike@su.se:

  • Namn
  • Personnummer
  • Kurs

Avregistrering/Avbrott på kurs

Om du registrerar dig och upptäcker att du inte kan gå kursen är det också viktigt att du meddelar att du vill lägga in ett tidigt avbrott eftersom det finns många reserver som då kan få din plats. Du kan själv göra ett tidigt avbrott via "mina studier" eller så kan du mejla namn, personnummer och vilken kurs det gäller till: expedition.ike@su.se.

Lärplattformar

I undervisningen använder vi digitala lärplattformar för kommunikation mellan studenter och lärare. Du loggar in via ditt universitetskonto. Sajterna finns oftast tillgängliga först vid kursstart. Mer om lärplattformarna.

Schema, kursplan, litteraturlista

All kursinformation hittar du på respektive kurs här på hemsidan under fliken Utbildning. Om viss information saknas betyder det att just denna inte är färdigställd än, men all information kommer att finnas senast två veckor innan kursstart. Läs mer om alla våra utbildningar

Välkommen!

Vi på institutionen hälsar dig varmt välkommen till oss kommande termin. Viktig information om det mesta på universitetet hittar du i filerna längst ner på sidan. Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Kontakt

Har du frågor kontaktar du vår studentexpedition eller kursadministratören och studievägledare Johanna Karlsson, johanna.karlsson@teater.su.se. Tänk på att alltid ange dina personuppgifter samt vilken kurs det gäller när du kontaktar studentexpeditionen, då detta underlättar hanteringen av ditt ärende.  

Kontakta studentexpeditionen

Kontakta studievägledaren

Hitta till oss