Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Lediga anställningar vid SOFI utlyses och ansöks på Stockholms universitets webbsida för lediga jobb.

Läs om att jobba vid Stockholms universitetet och sök lediga tjänster

 

En översikt över samtliga lediga anställningar vid Institutet för social forskning och Stockholms universitet finns tillgänglig på universitetets centrala webbplats.

 

Lediga jobb

 

 

Forskare i anslutning till SPIN databasen

Den anställde förväntas ta en ledande roll i hanteringen av SPIN-databasen, inklusive utformning av nya kodningsschema, övervaka och aktivt delta i kodning av skatte-/förmånssystem, samt övervaka integreringen av SPIN-databasen i DEMSCORE’s forskningsinfrastruktur. Den anställde förväntas vidare ta en ledande roll i inrättandet av COMPLAB-modulen inom DEMSCORE-infrastrukturen. Förutom SPIN-data innehåller COMPLAB-modulen data om miljö- och migrationspolitik som finns på andra institutioner och universitet.

Sista ansökningsdag: 2022-06-29.

Läs hela annonsen och ansök här

 

 

Postdoktor i rEUsilience-projektet

Postdoktorn förväntas ha en egen forskningsplan som överensstämmer med Stockholms universitets roll inom rEUsilience-projektet. Ansökan om bidrag är tillgänglig på begäran. Postdoktorn kommer att arbeta med en mängd olika mikrodata-set från Eurostat, samt utföra mikrosimuleringar av socialpolitiska data med hjälp av EUROMOD. Postdoktorn förväntas producera högkvalitativ forskning och publicera resultaten i internationella, vetenskapliga tidskrifter.

Sista ansökningsdag: 2022-07-31.

Läs hela annonsen och ansök här


 

Här hittar du alla lediga jobb vid Stockholms universitet:

Lediga jobb vid Stockholms universitet

 

Doktorandtjänster

Doktoranderna vid SOFI är inskrivna vid antingen Sociologiska institutionen eller Nationalekonomiska Institutionen vid Stockholms universitet. Ansökningen för doktorandprogrammen i nationalekonomi öppnar vanigtvis i november varje år med sista ansökningsdag den i slutet av januari. Doktorandplatser i sociologi annonseras ut maximalt två gånger per år. Utlysningarna publiceras ungefär en månad innan sista ansökningsdag.

Läs mer om doktorandprogrammet i nationalekonomi här

Läs mer om doktorandprogrammet i sociologi här

På denna sida