Våra utbildningar
Hos oss studerar du arbetsmarknadskunskap. Våra utbildningar består av fristående kurser på grundnivå som ger en bred och aktuell kunskap inom arbetsmarknadskunskap. Som lärare har du forskare som är inriktade på arbetsmarknadsfrågor kopplade till sociologi, nationalekonomi och juridik.
Hos oss läser du fristående kurser på grundnivå som ger en bred kunskap inom arbetsmarknadsfrågor. Du kommer studera arbetsmarknaden från flera olika perspektiv. Det ger dig kunskap om arbetsrätt, arbetsmarknadspolitik, -ekonomi och -organisation. Kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden.
Våra kurser på grundnivå
Höstterminen 2022
Arbetsmarknadskunskap med management I 30 hp
Arbetsmarknadskunskap med management II 30 hp
Vårterminen 2023
Arbetsmarknadskunskap II 30 hp
Ansökan öppnar 15 sep 2022
Arbetsmarknadskunskap som utbildningsområde
För att studera arbetsmarknaden behöver vi kunna både zooma in på detaljnivå och se individperspektivet samtidigt som vi behöver kunna se det större samhällsperspektivet. Därför använder man inom Arbetsmarknadskunskap arbetsrättsliga, nationalekonomiska och sociologiska perspektiv för att studera arbetsmarknaden.
Det gör att du som student får en bättre förståelse för relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare, du får breda kunskaper inom arbetsrätt som gör att du kan lösa praktiska arbetsrättsliga problem. Från arbetsmarknadsekonomi får du användbara kunskaper inom t.ex. lönesättning, rekrytering och arbetsmarknadspolitik. Arbetsmarknadssociologi och organisationsteori lär dig mer om arbetsgrupper/team, arbetsmiljö, ledarskap och organisationsstruktur. Låter det spännande?
Arbetsmarknadskunskap- ett utbildningsområde som ger användbara kunskaper arbetsgivare efterfrågar
Alla kurser i arbetsmarknadskunskap är fristående så du kan själv kan välja vilka kurser du vill läsa och i vilken ordning. Det betyder också att du kan välja att ha med kurserna i en kandidatexamen tillsammans med andra kurser (upp till 180 hp inkl ett huvudområde på 90 hp).
Uppdragsutbildning
En uppdragsutbildning kan beskrivas som en skräddarsydd kurs eller kurspaket som ges på uppdrag av en arbetsgivare. Läs mer om vilka utbildningar vi tidigare gett och hur du anmäler intresse av att starta en uppdragsutbildning på: Uppdragsutbildning på AKPA

Planerade nyheter och förändringar framöver?
Vi strävar hela tiden efter att uppdatera och förbättra våra kurser vad gäller innehåll, upplägg och pedagogik. De kommande terminerna hoppas vi kunna fortsätta utveckla våra kurser, utan att göra några större förändringar som påverkar innehåll eller genomförande.
Vi kommer att börja genomföra salstentamen på plats under HT22, mer information kommer på Athena till berörda studenter.
