Våra utbildningar

Vill du vara med där framtidens informationsteknik (IT) utvecklas och lära dig den senaste tekniken inom datorer och mobiltelefoner? Är du också intresserad av hur människor effektivt kan använda ny teknik, är data- och systemvetenskap något för dig!

Sök bland våra utbildningar

Möt Jelena Zdravkovic, professor i data- och systemvetenskap

"Jag blir väldigt glad när jag lyckas överföra kunskap och speciellt när studenternas svar, idéer och åsikter är mer relevanta och innovativa än mina egna."

Professor Jelena Zdravkovic och studenter i Nodhuset i Kista
Professor Jelena Zdravkovic och studenter i Nodhuset i Kista. Photo: Niklas Björling and Eva Dahlin

Professor Jelena Zdravkovic bedriver forskning som handlar om anpassning av företag och IT med hjälp av agila modelleringsmetoder. Arbetet innebär mycket kontakt med studenter eftersom hon undervisar flera kurser och handleder examensarbeten.

"Jag samarbetar med cirka 300 studenter årligen genom min undervisning, handledning och i projekt", säger hon. "Stockholms universitet är en mycket bra plats att vara forskare på. Villkoren är utmärkta och det finns stöd för både nationell och internationell forskning."

För att trivas på DSV:s utbildningar är det bra om du tycker om problemlösning och är kreativ. Du behöver inte kunna programmera när du börjar på grundnivå hos oss – det lär du dig under utbildningen.

 

Kandidatprogram

 

– tre års utbildning på grundnivå

Börja på grundnivån och avsluta med kandidatexamen. Kandidatprogrammen på 180 hp (högskolepoäng) passar dig som inte har studerat på universitet tidigare och vill jobba med IT i framtiden. På DSV finns flera olika kandidatprogram som alla kombinerar IT med ett samhälls- och användarperspektiv.

Våra kandidatprogram

Här finns mer information om att läsa kandidatprogram på DSV

 

Master- och magisterprogram

 

– ett eller två års utbildning på avancerad nivå

Du som redan har en kandidatexamen i data- och systemvetenskap kan välja att studera vidare och få en master- eller magisterexamen på 120 eller 60 hp. En examen på avancerad nivå passar dig som vill bredda eller fördjupa dina studier, till exempel för att skaffa specialistkompetens inom ett visst område du är särskilt intresserad av. Om du är intresserad av en framgångsrik forskningskarriär får du en bra grund i en masterexamen.
Våra master- och magisterprogram

 

Fristående kurser

Studierum plan 2 Foto: Ingmarie Andersson

– sätt ihop en egen examen

Fristående kurser innebär kurser som ger från 7,5 till 30 hp. Fristående kurser är ett bra val för dig som vill komplettera annan utbildning med IT-kunskaper.
Våra fristående kurser

Läs mer om att sätta ihop en kandidatexamen i data- och systemvetenskap med fristående kurser

 

 

Utbildning på forskarnivå

Spikade avhandlingar Foto: Ingmarie Andersson

– fyra års utbildning på forskarnivå

Institutionen erbjuder utbildning på forskarnivå i två forskarutbildningsämnen: data- och systemvetenskap och informationssamhället.

Läs mer om utbildning på forskarnivå vid DSV

 

 

 

Uppdragsutbildning

Vi ger också uppdragsutbildningar riktade till företag och organisationer. 
Läs mer om våra uppdragsutbildningar

Sök bland våra utbildningar