Det finns massor med information på studentavdelningens hemsida och de är i första hand den del av Stockholms universitet som du ska kontakta angående beviljande av stöd och anpassningar etc. 

Länk till Studentavdelningen

Men här nedan är en sammanfattning av de steg som gäller för oss på Kemiska sektionen samt några vanliga frågor som vi brukar få.

1.    Studiestart - Du behöver själv ansöka om stöd och anpassningar via Studentavdelningen. Om du funderar på att studera kemi och har en fysisk funktionsnedsättning så är du välkommen att kontakta studievägledaren på Kemiska sektionen för att beställa tid för att besöka våra lokaler för att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att praktiskt plugga kemi.  >> Läs mer här om hur det är att labba på kemi-kurser.

2.    Kursstart - När du fått din ansökan beviljad – kontakta kursansvarige och studievägledare i god tid innan kursen börjar och visa ditt intyg så de kan informera om vilka stöd och anpassningar som vi kan erbjuda. OBS! Du måste kontakta kursansvarige och studievägledare innan varje kurs du har för avsikt att gå.

3.    Tentor -  Att delta i en tenta består av två steg (a och b).

a) Kontakta studievägledaren - Du måste alltid kontakta studievägledaren minst två (2) veckor innan du ska skriva tenta om du vill ha anpassningar. Att kontakta studievägledaren om anpassningar är inte samma sak som att anmäla sig till tentan (se nästa steg). 

b) Anmäl dig via LADOK - Du måste anmäla dig till tentan via studentladok. Anmälan ses som en verifikation på att du vill tentera men inte på att du vill ha anpassningar. När du anmält dig till tentan via ladok så får du en anonymkod. Spara den inför tentan.

4.    Information - Återkoppla alltid om att du fått information om när och hur tentan kommer ske för dig.

5.    Om ditt intyg löper ut - förnya det. Se steg 1.
 

Vanliga frågor

Varför måste jag höra av mig till studievägledaren innan min tenta, min kompis, som har samma stöd, har ju redan gjort det? Varför kommer ni inte ihåg det?

Vi har många studenter i behov av stöd och anpassningar och vi kan ha svårt att ha koll på alla. Vi har även begränsat med skrivningssalar och många tentor går samtidigt under terminens gång. Därför försöker vi arbeta effektivt och proaktivt med att hitta tentavakter, skrivningssalar, antecknare samt planera storlek på skrivningsgrupper osv. Ibland sitter man och skriver med andra studenter som läser en annan kurs och helt plötsligt är även den mindre gruppen full och om du inte hört av dig innan så riskerar du att bli utan det stödet.

Jag har glömt att höra av mig, kan jag inte bara sitta i ett annat rum tex ditt kontor? 

Beslut om anpassningar kan inte tas på stående fot 15 minuter innan tentan börjar. Kemiska sektionen och dess studenter lyder under de regelverk som omgärdar Stockholms Universitet. Vår första prioritet är att säkerställa den rättsäkerhet och likabehandling som omgärdar alla våra examinationer och vår utbildning.

 

Kemiska sektionen arbetar hårt för att i största möjliga mån se till att möjligheterna finns för dig att delta i våra utbildnignar. Om du har några frågor alls eller känner dig osäker på hur vi kan hjälpa dig - kontakta studievägledaren på exp@kol.su.se