Studera hos oss

Vill du studera hur människors beslut påverkar samhället och ekonomin? Nationalekonomi handlar bland annat om hur människor fattar beslut och om hur dessa beslut kan påverka både dem själva, omgivningen och hela samhällsekonomin.

Nationalekonomi ingår i flera kandidatprogram, men du kan även läsa fristående kurser i nationalekonomi med inriktning mot olika områden som exempelvis finansiell ekonomi, utvecklingsekonomi, arbetsmarknadsekonomi, klimatet och ekonomin, eller internationell ekonomi. Våra lärare är även forskare, ofta med uppdrag utanför universitetet vid t ex Riksbanken, Finansutskottet, Marknadsdomstolen, vilket vi ser som viktigt för att knyta vår undervisning till det omgivande samhället. Genom att vara student hos oss kan du ta del av fördelarna av att läsa vid ett huvudstadsuniversitet med närhet till statliga institutioner och samhällsrelevanta organisationer.

Läs mer om nationalekonomi

Våra utbildningar


Möt oss

Anna Seim, lärare och forskare, berättar lite om ämnet nationalekonomi, varför det är bra att plugga i Stockholm och vad man kan jobba med efter studierna.

 


Frida och André, studenter, berättar om hur det är att plugga nationalekonomi, varför de har valt Stockholm, jobb efter studierna och sist men inte minst - studentlivet.

 

 

På denna sida