Skansen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum
  4. Samverkan
  5. Skansen
  6. Filmen om Östersjön på Skansen

Filmen om Östersjön på Skansen

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att använda captcha-funktionen nedan.

Tillbaka till artikeln

Ett samarbete

Projektet med Östersjöns Hus är ett samarbete mellan Skansen och Stiftelsen BalticSea2020. Stockholms universitet har, tillsammans med SLU, åtagit sig att vara ett vetenskapligt stöd till husets utställningar och verksamhet.

– Det här är en viktig arena för nå ut brett med forskningsresultat, sade Stockholms universitets rektor Astrid Söderbergh Widding vid invigningen.

En resurs för universitetet

Målet med Baltic Sea Science Center är att skapa ett pedagogiskt centrum i världsklass, ge besökarna en inblick i hur Östersjön ser ut under ytan – och en insikt i vad vi kan göra åt de problem som finns.

Här finns akvarier, utställningar, lektionssalar och laboratorium, med stora möjligheter att hålla öppna föreläsningar, göra tillfälliga utställningar och nå ungdomar och lärare på skolbesök. Laboratoriet som de förbokade klasserna har tillgång till har en makalös utsikt över vattnet…

En resurs för skolorna

 - Det här är den största framtidssatsning som Skansen någonsin gjort. Vi vill vara Sveriges största gröna klassrum, inte bara ett utflyktsmål, sade Skansenchefen John Brattmyhr vid byggstarten till Baltic Sea Science Center.

Skansen har flera skolprogram med lustfylld undervisning om Östersjön.

Prenumerera på Skansens skolbrev för mer information.

Kontakt

Linda KumbladTina Elfwing och Annika Tidlund ingår i Skansens Kunskapsråd och är Östersjöcentrums kontaktpersoner för Skansensamarbetet.