Samarbeten

Det finns många sätt att samarbeta med oss på Socialantropologiska institutionen. Här nedan kan du läsa om några av dessa!

 

Heidi Moksnes Minnesfond och Stipendium

 

Heidi under fältarbete i Chiapas

15 juni 2020 gick vår kollega och vän, Heidi Moksnes, ur tiden. Heidi var universitetslektor och studierektor för Kandidatprogrammet i global utveckling. Hon jobbade hela sitt vuxna liv, både professionellt och privat, för alla människors lika värde och möjligheter till ett anständigt liv. Den drivkraften ledde henne både till antropologi och till engagemang för ursprungsbefolkning genom organisationen IWGIA. Heidi skrev sin avhandling, och ägnade resten av sin karriär, till arbete med Tsotsil folket i byn Yibeljoj, Chiapas, Mexico.  

I hennes minne och för att hedra hennes arbete i Chiapas, inrättade vi Heidi Moksnes Minnesfond. Tills idag har fonden skickat pengar för att färdigställa kyrkan i byn Yibeljoj där Heidi jobbade, samt inrättat Heidi Moksnes Stipendiet för att barn i byn ska kunna fortsätta läsa på gymnasienivå. Just nu samlar vi in pengar till två stipendier för nästa läsår: 

Konto för bidrag: SEB 5699 07 907 92 (skriv gärna ert namn i meddelandet) 

Heidi Moksnes Minnesfond 2022 (1037 Kb)

 

På Socialantropologiska institutionen kan studenter välja att läsa en praktiktermin under senare delen av utbildningen. Praktiken ger möjlighet att tillämpa de kompetenser studenterna har utvecklat under utbildning, gällande exempelvis kvalitativa metoder som intervjumetod och fältarbete, analys och skrivande.

Våra studenter är ofta välkomna inslag på arbetsplatsen. Är du intresserad av att få en till din egen? Har du samarbetsförslag? Kontakta gärna Praktikansvarig lärare och studierektorn Anna Gustafsson: studierektorgrund@socant.su.se

 

 

 

Stöd och gåvor är viktiga för alla universitet runt om i världen. Om du är intresserad av att stödja något av våra forskningsområden, finansiera utrustning, ge en gåva till unga forskare eller utlysa stipendium, kan du kontakta:

Prefekt Johan Lindquist

070-770 52 97

johan.lindquist@socant.su.se

 

Samverkansprojekt med det omgivande samhället:

Socialantropologi och minnesinstitutioner i projektet Collecting Social Photo (2017-2020)

Projektet Collecting Social Photo (Samla social digital fotografi) var ett samverkansprojekt mellan Nordiska museet, Stockholms läns museum, Finlands fotografiska museum, Aalborgs stadsarkiv och Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet.

Läs mer här

Världslitteratur med Stockholms Stadsbibliotek/Internationella biblioteket (2018)

Under våren 2018 ledde Paula Uimonen, Socialantropologiska institutionen ett samverkansprojekt med Stockholms Stadsbibliotek/Internationella biblioteket om kvinnliga afrikanska författare i världslitteraturen.

Läs mer här

Samtal under Asiatiska Filmfestivalen

Johan Lindquist och Shahram Khosravi, Professorer i socialantropologi på Stockholms universitet, deltog i ett samtal om filmen "The Crossing" på Asiatiska filmfestivalen 2020.

Läs mer här

 

 

 

Följ Socialantropologiska institutionen på Facebook, Linkedin och Twitter för att få den senaste informationen om forskning, jobbmöjligheter och evenemang.

Följ oss på Facebook

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på Twitter

 

Håll kontakten livet ut! Alumnverksamhet är ett nätverk för examinerade och nuvarande studenter.

Gå med i alumnnätverket

Stockholms universitets alumnnätverk är öppet för alla som läst minst en kurs på Stockholms universitet.

Läs mer här

 

Arbetsmarknadsdagen

Antropologernas dag är en arbetsmarknadsdag som återkommer i mars eller april varje år. Under dagen inspirerar alumnerna de nuvarande studenterna med sina berättelser om hur de gått från studier till arbetslivet. Håll utkik i vår evenemangskalender för information om Antropologernas dag. Är du alumn och vill du inspirera med dina erfarenheter? Kontakta Lovisa Wahlsten för mer information.

Mentorskapsprogrammet

Mentorskapsprogrammet är ett centralt anordnat program där Socialantropologiska institutionen ansvarar för att lokalt samordna programmet. Är du intresserad av att delta? Kontakta Lovisa Wahlsten, central samordnare.

Engagera dig

Socialantropologiska institutionen söker alltid engagerade alumner som är intresserade av att inspirera våra nuvarande studenter och få ett ömsesidigt utbyte.

Läs mer här

 

 

 

 

På denna sida