Hitta en språkkompis

Genom Språkstudions tandemprogram kan du bli matchad med en språkkompis för att gemensamt öva på varandras språk. Tandemprogrammet ger dig möjligheten att öva språk på ett roligt och avslappnat sätt samtidigt som du får lära känna en ny människa och en ny kultur.

Två tandemkompisar sitter och pratar.
Foto: Pixabay

You learn so much more than in class and you make friends that you otherwise probably would not have made.

Du som är student eller anställd vid Stockholms universitet eller något av våra partneruniversitet anmäler dig genom att fylla i vårt anmälningsformulär. Du kan anmäla dig till tandemprogrammet när som helst under terminen, och din anmälan är aktiv under innevarande termin.

Anmäl dig till tandemprogrammet

 

Om tandemprogrammet

Att vara språkkompisar inom tandemprogrammet innebär att man systematiskt hjälper varandra att lära sig varandras språk. Det handlar inte om språkundervisning, utan ett informellt språkutbyte där ni själva bestämmer formerna, som hur ofta ni ska träffas och hur länge. Tandem är ett mycket bra komplement till mer formella språkstudier.

Tandemprogrammet är öppet för alla studenter och anställda vid Stockholms universitet och våra partneruniversitet.

Vi samarbetar med universiteten inom CIVIS samt med 한국외국어대학교 스칸디나비어과 Department of the Scandinavian Languages vid Hankuk University of Foreign Studies (HUFS), Osaka University, Escuela Nacional de Lenguas, Lingüística y Traducción (ENALLT) vid Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) och Sprachenzentrum der Universität Leipzig.

Du får bekräftelse på din anmälan via e-post inom 5 arbetsdagar. När vi har mottagit din anmälan får du en köplats, och vi försöker vi matcha ihop dig med en lämplig språkkompis. Det kan ta lite olika lång tid för oss att hitta en språkkompis, beroende på hur många som sökt till tandemprogrammet.

Om du har frågor om din registrering eller köplats, kontakta Språkstudions expedition.

 

Tips och material

På den här sidan har vi samlat tips, övningar och material som du kan använda som stöd under ditt tandemutbyte:

Tips och material för tandem

På denna sida