Stockholms universitet logo, länk till startsida

Varför studera miljövetenskap vid Stockholms universitet? Fråga mig!

Brinner du för miljö och hållbarhet? Har du ett intresse för kemi, geologi eller biologi? Jag heter Molly och går miljövetarprogrammet med kemi som inriktning. Låter det här intressant eller har du andra funderingar kring Stockholms universitet så tveka inte att ställa dina frågor till mig!

 

 

Sök kurser och program

Frågor-och svarfunktionen är avstängd under sommaren och kommer att öppnas igen vid terminsstart.


Frågor och svar:

 

Fråga: Hej Molly! Hur skulle du säga att arbetsbelastningen på kurserna i miljövetenskap är jämfört med kemikurserna? Är de lättare/tuffare eller ungefär lika? Sedan behöver jag lite inspiration, jag vet inte riktigt vad jag ska välja för kemikurser år 2. Har du några förslag eller tips? :) /Anton

Svar: Hej! Hej Anton! De första kurserna i miljövetenskap (dvs Miljövetenskap 15 hp, Miljö och samhälle 7,5 hp och Miljövetenskaplig metodik 7,5 hp) skulle jag säga var lättare än de kemikurser jag läser nu i år 2. Dels är det lite längre dagar på kemikurserna, dels krävs det lite mer arbete med labbrapporterna på sidan av. Men det kan absolut variera från person till person.

När det gäller år 2 så kan en då välja mellan kemi, geovetenskap och biologi. Kurserna som läses i respektive inriktning är redan satta, så du behöver alltså bara välja de kurser som ingår i den inriktningen. Enda undantaget är just för de som väljer kemiinriktningen, där ett hål på 15 hp ligger första delen av hösten. Där kan du välja lite vad som helst som har med miljövetenskap att göra. Till exempel så läste jag Miljöskyddsjuridik!

Om du vill veta vilka kurser som ingår i år 2 på kemiinriktningen så är det; Organisk
kemi I 7,5 hp, Biokemi I 7,5 hp, Organisk kemi II 7,5 hp, Biokemi II 7,5 hp, Analytisk kemi 10 hp och Experimentella kemiska metoder 5 hp.

Hoppas det hjälpte, annars är det bara att höra av dig igen! :)

Med vänliga hälsningar,
Molly Jansson

____________________________________________________________________

Fråga: Hej! Är det mycket laborationer och praktiska moment i utbildningen eller är den mest teoretisk?

Svar: Hej! Jag skulle säga att det är en rätt lagom balans mellan praktiskt och teoretiskt arbete inom miljövetarprogrammet. Beroende på vilken inritkning du väljer kommer det praktiska att se lite olika ut. Inom kemi är det laborationer i labb medan inom geovetenskap och biologi är det mer exkursioner/fältarbete. 

Med vänlig hälsning
Molly
____________________________________________________________________

På denna sida