Bild: Wikipedia - Oidipus och Antigone av Aleksander Kokular (1825–1828),  Nationalmuseet, Warsawa

Vad gör man med 2400-åriga pjäser? Jo, man sätter upp dem på Dramaten. Är detta så självklart? Vad gör den grekiska tragedin relevant för en svensk publik år 2017?

Lyssna på ett samtal mellan regissören bakom uppsättningen av Sofokles Oidipus/Antigone, skådespelare, universitetsforskare och författare.

Medverkande:

Eirik Stubø (regissör och teaterchef på Dramaten), Stina Ekblad (skådespelare), Hannes Meidal (skådespelare), Tomas Lappalainen (journalist och författare, aktuell med Världens första medborgare: om statens uppkomst i det antika Grekland), Björn Sundberg (litteraturvetare, Uppsala, författare till Oidipus öga: nedtecknat om litteratur och teater) och Johan Tralau (statsvetare, Uppsala, författare till Draksådd: Den grekiska tragedin som politiskt tänkande).

Moderatorer:
Eva-Carin Gerö (professor i grekiska vid Stockholms universitet) och Denis Searby (professor i antik grekiska vid Stockholms universitet).

Arrangör: Ett samarbete mellan Stockholms universitet och Dramaten
Kontakt/Contact: denis.searby@su.se
Föranmälan krävs

Begränsat antal platser.
50 reserverade för studenter.
Det är först till kvarn som gäller!
Anmälan till Denis Searby (professor i antik grekiska)
denis.searby@su.se