Hitta till oss

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) ligger på campus Frescati, öster om Arrheniuslaboratoriet och precis intill Djurgårdens nationalstadspark. Området kallas även Frescati backe.

 

Hitta till institutionen

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen huserar i en nyrenoverad tegelbyggnad på Svante Arrhenius väg 21 A.

Hitta oss på kartan via Google Maps

Olika färdsätt

Från Stockholms stadskärna kan du promenera till Frescati på cirka 20 minuter. Till hållplats "Universitetet" kan du även ta dig med tunnelbanans röda linje, Roslagsbanan och flertalet bussar.

Buss

Buss 50, 639, 670 och 676 stannar vid Universitetet södra. 

Roslagsbana och tunnelbana

Med Roslagsbanan och tunnelbanans röda linje (linje 14) åker du till station "Universitetet", därifrån tar du en tiominuters promenad till Svante Arrhenius väg 21 A.

Bil

Besöksadressen är Svante Arrhenius väg 21A. Om du kommer körandes från Roslagstull åker du Roslagsvägen förbi universitetet och svänger sedan av till höger in på Bergiusvägen och sedan höger igen in på Frescativägen. Efter du har kört förbi Naturhistoriska riksmuseet, svänger du till vänster in på Svante Arrhenius väg.

Om du kommer körandes från norr svänger du av från Roslagsvägen vid trafikplats Ekhagen strax innan Naturhistoriska riksmuseet, in på Bergiusvägen och sedan samma väg som ovan. Begränsat antal parkeringsplatser finns vid institutionen.

Stockholms universitets campusområden

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta med flera olika campusområden där Frescati utgör huvuddelen.

Hitta på campus

 

Institutionens öppettider

Husets öppettider under terminerna

Måndag-torsdag kl. 07:30-17:30.

Fredag kl. 07:30-16:00.

Sommarstängt

BUV-huset och Studentexpeditionen är sommarstängt den 12 juni - 13 augusti. Vi öppnar igen den 14 augusti.

Studentexpeditionens sommartider
Studentexpeditionens funktionsmail hanteras löpande som vanligt. Studenter och besökare är välkomna att kontakta oss via mejl och telefon.
Studentexpeditionen:
E-post: studentexpeditionen@buv.su.se
Telefon vx: 08-16 20 00

 

 

Hitta i våra lokaler

Föreläsningssalar och studieplatser

Institutionen har nyrenoverade och studentvänliga lokaler med god tillgång till studieplatser, grupprum och studentpentry med möjlighet att värma medhavd mat. Det finns även tillgång till dator och utskriftautomater på plan ett. Lokalerna är till stor del handikappanpassade och det finns parkeringsplatser i anslutning till byggnaden.

Institutionens lärosalar, grupprum och studieplatser

Det finns även gott om studieplatser på övriga campus och på universitetsbiblioteket.

Studieplatser i Frescati

Studieplatser och grupprum på Stockholms universitetsbibliotek

Lokalerna är nyligen renoverade och är handikappsanpassade. Alla dörrar vid entréer och i korridorer har automatisk dörröppnare. I huset finns handikappsanpassad hiss som går till samtliga plan i byggnaden. Det finns även handikapssanpassade toaletter på varje plan.

I alla föreläsningssalar finns hörselhjälpmedel.

 

På denna sida