Frågor och svar om Executive MBA-programmet

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi brukar få.

Executive MBA-programmet består av 4 terminer där varje termin kostar 112 500 kr exkl moms.

Totalkostnaden för det 21 månader långa programmet är 450 000 kr exkl moms och den betalas av din arbetsgivare eftersom avgiften måste betalas av en juridisk person.

Nej. Utbildningen är en uppdragsutbildning som måste betalas av en juridisk person.

Ja, man kan under vissa förutsättningar göra avdrag i näringsverksamhet för utgifter i samband med att en anställd går en utbildning. Läs på skatteverkets hemsida eller kontakta dem för mer information.

Vi är det enda universitet i Sverige som erbjuder ett Executive MBA-program med svenska som huvudspråk. De flesta kurser undervisas på svenska, men det finns några kurser som ges på engelska. Största delen av kurslitteraturen är också på engelska. Därför krävs att du har god kunskap i båda språken.

Delvis. Föreläsningarna är på plats varannan torsdag eftermiddag (start kl 13) och fredag heldag. Det rekommenderas att du deltar vid dessa tillfällen. Programmet innehåller även vissa seminarier på distans via Zoom.

Utbildningen pågår under 21 månader. Oftast med start i september och avslutning i juni.

Studierna bedrivs på halvfart. Utanför den schemalagda tiden, som är 8 timmar per vecka i snitt så krävs ungefär lika mycket tid därtill för självstudier mellan föreläsningstillfällena. I slutändan är det lite upp till individen vilken ambitionsnivå som är rimlig. Det du får ut av kurserna är direkt proportionerligt till hur mycket du själv lägger ner.

En Executive MBA riktar sig till dig som sitter i en beslutsfattande position, och har kommit lite längre i din karriär (snittåldern på våra deltagare är ca 40 år). En Executive MBA är ett program som vanligtvis sponsras och betalas av din arbetsgivare. Under ett Executive MBA-program kan du förvänta dig att få många insikter och lärdomar från de andra deltagarna i gruppen, som även bidrar med erfarenhet från en mängd olika branscher och befattningar.

När du är klar med utbildningen och fått godkänt på alla kurser inklusive ditt uppsatsarbete får du en magisterexamen i företagsekonomi (Svenska), MSc in Business Administration (Engelska).

Du kommer att få både ett diplom från Stockholm Business School som visar att du har slutfört en Executive MBA och ett examensbevis från Stockholms universitet.

Ja. Utbildningen motsvarar 60 högskolepoäng.

Vi rekommenderar att du som deltagare har en tidigare kandidatexamen, eller motsvarande. I vissa fall, beroende till exempel på tidigare erfarenhet och olika typer av utbildningar, kan vi göra undantag från kravet. Om du har frågor om behörighetskraven får du mer än gärna kontakta oss.

Vi rekommenderar att du har minst 7 års  arbetslivserfarenhet men det finns inga formella krav.

Utbildningen ges i hus 3 på Campus Albano. Adressen är Albanovägen 29, Hus 3.

Utbildningslokal, Albanovägen 29, Hus 3
Albanovägen 29, Hus 3

Hitta till oss

 

Kontakt

Har du fler frågor kan du maila oss på executive@sbs.su.se.

På denna sida