David Stuhrmann - en av våra nya ambassadörer för sociala medier

Våra tidigare studenter har fått nya utmaningar och nu är David Stuhrmann en av de nya ambassadörerna för Fysikums sociala medier. Han har deltagit i ett samarbete mellan SU och UCL i London. David presenterar sig själv så att du kan lära känna honom bättre.

- I höst börjar jag mitt andra år på masterprogrammet i beräkningsfysik vid SU. Jag tog min kandidatexamen i fysik i Hannover i Tyskland, där jag ursprungligen kommer ifrån. Det första året var redan underbart och inför den kommande terminen vill jag visa er mer av den coola fysiken och matematiken från mina kurser samt lite insikter om hur det är att bo i Stockholm som utlänning.

En kombination mellan matematik, datavetenskap och fysik

- Jag valde specialiseringen beräkningsfysik på grund av möjligheten att läsa kurser i numerisk matematik och datavetenskap utöver fysik. Eftersom jag också ville studera utomlands var programmet på SU perfekt för mig och jag var väldigt glad att jag blev antagen.

Vad har du för vision om att vara ambassadör för våra sociala medier?

Min förhoppning som ambassadör är att inspirera er studenter till att studera utomlands är en fantastisk upplevelse som ni också kan göra.


Mer information