Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik
bild su

Fristående ämnesdidaktiska kurser VT2021

Vårterminen 2021 kan du som lärare eller pedagog läsa fristående kurser inom musikdidaktik, religionsdidaktik, etik, rollspel för SO- och historielärare, museipedagogik och kulturarv och mycket mer. HSD har  både kurser som förväntas ges på campus och andra på distans. 

Foto: Unsplash

Nya kurser inom Kulturskoleklivet

Bli kulturskolepedagog eller fortbilda dig  om du redan är verksam pedagog i kulturskolan. HSD ger fyra kurser vårterminen 2021.

Foto: Staffan Guttman

Magisterprogrammet i drama och tillämpad teater

Fördjupa dina kunskaper inom drama och tillämpad teater för att leda och utveckla estetisk verksamhet. Programmet ges på halvfart under två år.

bild

Bli ämneslärare

Vill du bli lärare i grundskolans årskurs 7-9 eller på gymnasiet? Vårterminens utbildningar är nu öppna för anmälan. Ansök senast 15 oktober.

Cecilia Lundholm

Ny multidisciplinär kurs: Climate change, communication and education

Professor Cecilia Lundholm har tilldelats rektorsmedel för att utveckla en ny kurs med fokus på klimatförändringar, kommunikation och lösningar.

JUL LOGO

Bli utbytesstudent på distans i november 2020

Studera internationellt genom avgiftsfria högskolepoänggivande distanskurser. Kurserna ges på en mängd olika språk och i olika ämnen.

InFO

Checklista inför kursstart och corona-information

Höstterminen 2020 har HSD både distans- och campusundervisning. Vi har samlat det som gäller på institutionen och vad du som student behöver tänka på inför terminstarten.

Ny student

Ny student HT2020

Den 9 juli publiceras urval 1 med sista svardag den 24 juli, via www.antagning.se. Urval 2 publiceras den 30 juli. Har du blivit antagen till en utbildning hos oss eller reservplacerad hittar du all viktig information på kurs- eller programsidan i utbildningskatalogen, sök på namnet på din utbildning. Institutionen skickar ut välkomstmejl till antagna studenter i augusti, senast den 10/8. 

omslag

Ny lärobok i geografididaktik för lärare årskurs 4-9

Lotta Dessen Jankell en av redaktörerna för en ny lärobok som riktar sig till lärare som undervisar 4-9, lärarutbildare och blivande geografilärare.

Omslag

Nordiskt perspektiv på religionsdidaktisk forskning

Caroline Gustavsson presenterar forskningsfältet religionspedagogik/didaktik i senaste numret av tidskriften Nordic Journal of Practical Theology.

omslag

HSD-forskare publicerar i nya numret av SO-didaktik

Tre HSD-forskare har medverkat i det senaste numret av nättidskriften SO-didaktik med temat “modeller, bilder och möten”.

Mattias Björklund.

Skillnader i undervisningen i privatekonomi

Mattias Björklund skrivit artikeln "Curriculum Taking and Curriculum Making? Educational context and financial literacy teaching in Sweden" i tidskriften Nordidactica.

Niclas Runebou. Foto: Karin Warvlin

Niclas Runebou är Årets lärare 2020

Som lärare i religionsdidaktik på både ämneslärarutbildningen och grundlärarutbildningen prisas Niclas Runebou för sin skicklighet och sina pedagogiska insatser för studenternas lärande.

Blå fyrkant

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

MG_7677

Information till VFU-studenter med anledning av coronaviruset

Stockholms universitet har tagit fram riktlinjer för genomförande av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i lärarprogrammen vårterminen 2020. Riktlinjerna tar hänsyn till rådande läge av coronavirus och ansvariga myndigheters rekommendationer.

SU

Öppettider, service, stängning

Från 18 mars 2020 och tills vidare övergår Stockholms universitet till distansundervisning. De flesta lokaler är låsta och tillgängliga endast för behöriga medarbetare med passerkort. Här finns information om öppettider och servicecenter som är öppet för medarbetare: su.se/oppettider 
Infocenter i Studenthuset är stängt från 18 mars, läs mer om detta »

Riktlinjer för studenter på HSD angående det nya coronaviruset

För att minska risken för smittspridning av det nya coronaviruset har Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik beslutat att i den mån det är möjligt, från och med den 16 mars bedriva undervisning på distans. Här hittar du information från CSN.

Program och kurser

Vårt fokus är utbildning inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga och estetiska ämnenas didaktik, t.ex. inom historia, religionskunskap, samhällskunskap, geografi och estetiska lärprocesser som drama och musikdidaktik. 

Program och kurser vårterminen 2021

Program

Kurser

Alla våra utbildningar

Här kan du hitta alla våra utbildningar

Puff Service & stöd startsida
kurshemsidor förstasidan
Våra ämnen
Kulturskoleklivet puff orange
Medieverkstan
facebookbild