Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik
Elisabeth Öhman

5,9 miljoner från VR till projekt med anknytning till HSD

I Vetenskapsrådets stora utlysning inom utbildningsvetenskap har projektet Samskapad sex- och samlevnadsundervisning: en praktiknära studie av ett tvärvetenskapligt kunskapsområde i svensk grundskola beviljats 5 918 511kr. Auli Arvola Orlander från MND är medverkande forskare tillsammans med Lisa Öhman (HSD), Simon Ceder (Konstfack) och projektledare Karin Gunnarsson (IPD).

Sofia Cedervall

Ny utbildning för kulturskolan

Kulturskolornas popularitet har vuxit bland barn och unga i Sverige, och står nu inför ett ökat behov av kompetenta kulturskolepedagoger. Sofia Cedervall, adjunkt i drama vid Institutionen för Humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik, sitter i Kulturskolerådet, har lobbat för kulturskolans utveckling och är en av projektledarna för bidragsutbildningen Kulturskoleklivet på HSD, Stockholms universitet.

Studerande under körsbärsträd

Sök kurser och program till VT 2020

Vårens utbud av kurser och program som erbjuds av HSD är öppna för ansökan 15/9-16/10 2019. Sen anmälan öppnar 13/12 2019.

Program och kurser

Vårt fokus är utbildning inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik, främst inom historia, religionskunskap, samhällskunskap, geografi och estetiska lärprocesser som drama musikdidaktik. Sen anmälan öppnar 13/12 för de fristående kurser samt inriktningar inom Ämneslärarprogrammet som fortfarande är sökbara. Här kan du läsa mer om sen anmälan på Stockholms universitet.

Program och kurser VT20

Program

 

Kurser

Alla våra utbildningar

Här kan du hitta alla våra utbildningar

Puff Service & stöd startsida
kurshemsidor förstasidan
Våra ämnen
Kulturskoleklivet puff orange
Medieverkstan
facebookbild