Utbildning

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för kultur och estetik
 4. Utbildning
 5. Information inför terminsstart musikvetenskap

Information inför terminsstart musikvetenskap

Vi välkomnar alla antagna studenter i musikvetenskap till vårterminen 2020. Här följer lite information att tänka på inför terminsstarten.

Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Skapa ett universitetskonto

Du som är helt ny student på Stockholms universitet ska börja med att skapa ett universitetskonto. Detta gör du via länken: aktivera.su.se. Universitetskontot kan du skapa från och med den 7 januari. Om du behöver hjälp kan du kontakta universitetets IT-support.

Registrera dig på kursen

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under den registreringsperiod som anges nedan. Observera! Om du inte registrerar dig under nedanstående period förlorar du din plats på kursen.

Webbregistrering sker på Ladok. Har du inte möjlighet att webbregistrera dig behöver du höra av dig till studentexpeditionen innan sista registreringsdag.

Det är mycket viktigt att du registrerar dig inom angiven tidsperiod för att behålla din plats och för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få betyg på kurser. 

Webbregistreringen för följande kurs i musikvetenskap som startar under första halvan av terminen håller öppet mellan den 7 och 13 januari

Webbregistreringen för följande kurser i musikvetenskap håller öppet mellan den 7 och 15 januari

Kurser som startar under andra halvan av terminen håller öppet för webbregistrering mellan den 7 januari och 18 mars

Det är mycket viktigt att du registrerar dig så snart som möjligt eftersom du måste vara registrerad för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få betyg på kurser.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig eftersom institutionen då först måste bedöma din behörighet. Om du är antagen med villkor kontakta studentexpeditionen.

OBS! Studenter som är antagna med villkor till avancerad nivå har ofta inte tagit ut sin kandidatexamen än. För att kunna läsa på avancerad nivå måste du ha ett examensbevis på kandidatexamen, det räcker inte med antal poäng. Läs mer och ansök om examen här.

Reservplacerad

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Antagningsbesked skickas normalt via e-post, med kort svarstid – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Omregistreringar

För att omregistrera dig på en kurs, mejla studentexpeditionen och ange: namn, personnummer och kurs.

Avregistrering/Avbrott på kurs

Om du – efter att ha registrerat dig – inser att du inte kommer att utnyttja din studieplats, var vänlig lägg in ett avbrott på Ladok

Athena

Våra kurser använder sig av lärplattformen Athena. Du loggar in i Athena med ditt universitetskonto. Du når den kurs du är registrerad på genom rubriken ’Kurser’. Athenasajterna finns tillgängliga vid kursstart. Om du inte ser din kurssajt i Athena ska du kontakta ansvarig lärare för kursen.

Schema, kursplan, litteraturlista

All kursinformation hittar du på respektive kurs här på hemsidan under fliken Utbildning. Om viss information saknas betyder det att just denna inte är färdigställd än, men all information kommer att finnas senast två veckor innan kursstart. Läs mer om alla våra utbildningar

Kursstart

 • Musikvetenskap II
  Kursen startar den 20 januari med introduktion, upprop och första föreläsning kl. 13.00 i Auditoriet, Humanistvillan, Frescativägen 24E.
 • 1900-talets konstmusik
  Kursen startar den 20 januari med introduktion, upprop och första föreläsning kl. 13.00 i Auditoriet, Humanistvillan, Frescativägen 24E.
 • Musikteori
  Kursen startar den 20 januari med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 
 • Musikteorins grunder
  Kursen startar den 20 januari med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 
 • Musik, musikteknologi och medier
  Kursen startar den 21 januari med upprop och första föreläsning kl. 13.00 i Auditoriet, Humanistvillan, Frescativägen 24E.
 • Europeisk filmmusik
  Kursen startar den 21 januari med upprop och första föreläsning kl. 17.30 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 
 • Musik, marknad och rättigheter
  Kursen startar den 22 januari med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E.
 • Filmmusik
  Kursen startar den 23 januari med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E.
 • Musikteori: harmoni och satslära
  Kursen startar den 23 mars med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E.
 • Musikvetenskap: Intermedialitet från opera till datorspel
  Kursen startar den 20 januari. För närmare information hänvisas till schema och kurssajten i Athena.
 • Konst och formalismer
  Kursen startar vecka 13. För närmare information hänvisas till schema och kurssajten i Athena.

Välkommen!

Vi på institutionen hälsar dig varmt välkommen till oss kommande termin. Viktig information om det mesta på universitetet hittar du i filerna längst ner på sidan. Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Har du frågor kontaktar du vår studentexpedition. Tänk på att alltid ange personnummer samt vilken kurs det gäller när du kontaktar studentexpeditionen, då detta underlättar hanteringen av ditt ärende.      

Kontakta studentexpeditionen

Kontakta studievägledaren

Hitta till oss

Relaterade länkar
Bokmärk och dela Tipsa
Curating art startsida puff
Kulturarvstudier

Kontakt

Studentexpedition

Mattias Arreborn
Rum: 260
Tel: 08-674 74 84
E-post: expedition.ike@su.se

Besöks- och telefontiderna vid vår studentexpedition utgår tills vidare. Välkommen att kontakta oss via e-post.

Krishantering
Gröna kortet puff
Scheman

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube