Studera hos oss

All utbildning på grund- och avancerad nivå i det mer övergripande ämnet biologi organiseras och administreras av BIG (Institutionen för biologisk grundutbildning), men själva undervisningen bedrivs av lärare och forskare från de biologiska forskningsinstitutionerna. Här finner du också information om hur studentkåren kan hjälpa dig som student.

Vi erbjuder kurser på grundläggande, avancerad och doktorsnivå inom ämnesområdena ekotoxikologi, marin ekologi, växtekologi, växtfysiologi och växtsystematik. Kurserna ingår i flera olika kandidat- eller masterprogram, och/eller som paket av fristående kurser.

BIGs webbplats kan du hitta information om kursernas innehåll, upplägg och förkunskapskrav, samt om hur man söker till kurser eller program.

Vi erbjuder också studenter masterexamensarbete på engelska – se nedan om det finns något ämne som engagerar dig och hör av dig till handledaren vid intresse.

 

Möt Tim - en av våra internationella studenter

 

Tim Chambers från Luxemburg är en av många internationella studenter vid Stockholms universitet. Tim studerar vid masterprogrammet i ekologi och biologisk mångfald vid DEEP och är särskilt intresserad av spindlar. Hör hans berättelse i filmen ovan eller läs om den här (på engelska):

"It was never like a big romantic idea"

 

 

Masterexamensarbeten

Oavsett om du är intresserad av de minsta organismerna eller av att förstå ekosystem ur ett större perspektiv så erbjuder Institutionen för ekologi, miljö och botanol masterarbeten med nära koppling till forskningen.

Till ett nytt utvecklingsprojekt om bakgrundshalter i lera söker vi nu tre masterstudenter som ska göra sitt examensarbete under våren 2024. Examensarbetena omfattar litteraturstudier, laboratorieförsök och fältförsök.

Läs mer om projektet och examensarbetena här

På vår engelska sida finns information om våra övriga masterexamensarbeten inom växtfysiologi, växtsystematik, marinbiologi och ekologi på vår engelska sida. Sök dem genom att kontakta handledaren.

Study with us

 

Stockholms universitets studentkår (SUS) är den största av de tre kårerna och representerar nästan alla studenter. De organiserar studenter som vill påverka sin utbildning samt företräder studenters intressen när universitetet tar olika beslut. Du kan delta i eller arrangera olika evenemang och aktiviteter genom kårföreningar samt student/doktorandråd.

Om du har problem kopplat till din utbildning så ger SUS studentombud stöd gällande studenträttigheter och studentinflytande vid en utredning eller rent informativt. Studentombuden finns till för att erbjuda information om studenters rättigheter som skyldigheter. Detta gäller vid såväl disciplinära ärenden som frågor gällande din utbildning. Studentombuden företräder inte studenter och närvarar inte vid möten, däremot tillför dem med information inför dessa sammanträdanden.

Du kan hitta mer information på SUS hemsida via denna länk. Vid trakasserier och diskriminering hänvisas studenter till Lika villkor på Stockholms universitet som kan nås per mail likavillkor@su.se.

På denna sida